Çamaltı Tuzlası, 115 milyon lira ile Binbirgıda'nın

Özelleştirme Yüksek Kurulu, TTA'ya ait Çamaltı Tuzlası ve tuz üretim işi ile ilgili varlıkların en yüksek teklifi veren Binbirgıda'ya satılmasına karar verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri A.Ş.'ye ait (TTA) İzmir İli, Çiğli İlçesi'nde bulunan Çamaltı Tuzlası ve tuz üretim işi ile ilgili varlıkların bir bütün halinde; 115 milyon lira bedelle en yüksek teklifi veren "Binbirgıda Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş."ne ihale şartnamesi çerçevesinde işletme hakkının devredilmesine ve satılmasına karar verildi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığının (ÖİB) Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) Kararlarına dönük tebliğleri, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, özelleştirme programında bulunan TTA'nın Çamaltı Tuz İşletmesi Müdürlüğü tarafından işletilen Çamaltı Tuzlası ve tuz üretim işi ile ilgili varlıkların "işletme hakkının verilmesi" ve "satış" yöntemleri ile bir bütün halinde özelleştirilmesi amacıyla İdare tarafından, 17 Aralık 2009 tarihinde nihai pazarlık görüşmeleri yapılan ihalenin sonuçları dikkate alınarak; TTA'ya ait; İzmir İli, Çiğli İlçesi'nde bulunan Çamaltı Tuzlası ve tuz üretim işi ile ilgili varlıkların bir bütün halinde; 115 milyon lira bedelle en yüksek teklifi veren "Binbirgıda Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ne İhale Şartnamesi çerçevesinde işletme hakkının devredilmesi ve satılması uygun bulundu.

İhale üzerinde kalan Binbirgıda Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin peşinatı ödememesi ve/veya İdare tarafından verilecek süre içerisinde satış ve devir sözleşmesini imzalamaktan imtina etmesi ve/veya talep edilen kesin teminatı getirmemesi ve/veya ihale şartnamesinin öngördüğü diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde geçici teminatının İdare lehine irat kaydedilerek ihalenin iptal edilmesi, satış ve devir sözleşmesi imzalanması ilgili diğer hususların belirlenmesi, satış ve devir ile ilgili sair işlemlerin yerine getirilmesi hususlarında İdare'nin yetkili kılınması kararlaştırıldı.

Muğla'daki taşınmazlar

TTA'ye ait Muğla İli, Merkez İlçesi, Emirbeyazıt mahallesinde bulunan ve 3 bin 646,22 metrekare yüzölçümlü taşınmaz ile bu taşınmaz üzerinde bulunan binaların "satış" yöntemi ile özelleştirilmesi amacıyla, TTA tarafından 18 Aralık 2009 tarihinde gerçekleştirilen ihalenin sonuçları dikkate alınarak; ihale konusu taşınmazın 9,1 milyon TL bedelle en yüksek teklifi veren "Demircioğlu İkimermer Oto Ahm-Satım İnş. Taah. Tur. Paz. San. Tic. Ltd. Şti"ne ihale şartnamesi çerçevesinde satılmasına karar verildi.

Söz konusu şirketin peşinatı ödememesi ve/veya verilecek süre içinde satış sözleşmesini imzalamaktan imtina etmesi ve/veya talep edilen kesin teminatı getirmemesi ve/veya ihale şartnamesinin öngördüğü diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde geçici teminatının İdare lehine irat kaydedilerek, taşınmazın, ihalede ikinci en yüksek teklifi veren M. Fatih Ağgül ve Osman Gül Ortak Girişim Grubu'na 9 milyon lira bedelle, Girişim Grubunun da yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde geçici teminatının İdare lehine irat kaydedilerek, ihalede üçüncü en yüksek teklifi veren "Turmak Tur. Tic. ve San. Ltd. Şti."ne 8,8 milyon TL ile bedelle ihale şartnamesi çerçevesinde satılması öngörülüyor.

Turmak Tur. Tic. ve San. Ltd. Şti.'nin peşinatı ödememesi ve/veya verilecek süre içinde satış sözleşmesini imzalamaktan imtina etmesi ve/veya talep edilen kesin teminatı getirmemesi ve/veya ihale şartnamesinin öngördüğü diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde de geçici teminat İdare lehine irat kaydedilerek ihale iptal edilecek.

Satış sözleşmesi ile ilgili diğer hususların belirlenmesi ve satış sözleşmesinin imzalanması, tapu devri ile ilgili işlemlerin yerine getirilmesi hususlarında TTA yetkili kılındı.

TTA'ya ait Balıkesir İli, Ayvalık İlçesi'nde bulunan Ayvalık Tuzlası ve tuz üretim işi ile ilgili varlıkların bir bütün halinde; 9 milyon lira bedelle en yüksek teklifi veren Binbirgıda Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ne ihale şartnamesi çerçevesinde işletme hakkının devredilmesine ve satılmasına şirketin yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde geçici teminatının İdare lehine irat kaydedilerek ihalenin iptal edilmesi kararlaştırıldı.

Satış ve devir sözleşmesi imzalanması ilgili diğer hususların belirlenmesi, satış ve devir ile ilgili sair işlemlerin yerine getirilmesi hususlarında İdare'nin yetkili kılınmasına karar verildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir