Camda ilklerin yaratıcısı

Kadir Has Stadı ile yeni açılan Vakko Moda Merkezi'ni inşa eden Lamglas, bina cephesi kaplamaları alanında dünyanın sayılı firmalarından biri.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Lamglas, bina cephesi kaplamaları alanında dünyanın sayılı firmalarından biri. 6 farklı ürünün patentine sahip.

Rusya, Kazakistan, Almanya, Danimarka da dahil 20'ye yakın ülkede gökdelenler, stadyumlar yaptı. İran'da yaptığı 75 metre yüksekliğindeki cam gökdelen 'ülkenin en iyi binası' seçildi. 7.8 şiddetinde depreme dayanabilecek camlar üretiyor. Kayseri Kadir Has Stadı, Vakko Moda Merkezi de Lamglas imzalı. 1974 yılında kurulan şirket, dünyada kendi sektöründe birçok 'ilk'e imza attı. Türkiye'nin ilk lamine (kırılmaz) camı, cam kolonu ve kirişini üretti, camı döşeme olarak kullandı.

Lamglas'ın biri İstanbul Esenyurt, biri Bulgaristan'da iki cam fabrikası, bir de İstanbul Okmeydanı'nda metal fabrikası var. Daha hızlı büyüme amacıyla yeni yatırımlar için hazırlık yapıyor. İstanbul'da yeni bir alüminyum tesisi kuracak. Azerbaycan'da bir ortakla cam ve metal tesisi kurmak istiyor. Cirosunun yarısı ihracat. Rusya'daki Türk Çarşısı'nı yaptı. Türkmenistan'da iki stadyum inşa etti.

Şu sıralar Türkmenistan'da havaalanı yapıyor. Azerbaycan'da devam eden projeleri var. Kazakistan, Almanya, Danimarka, Birleşik Arap Emirlikleri, Bulgaristan ve Makedonya'da iş yapıyor.

Haberin ayrıntıları bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde

 

Bu konularda ilginizi çekebilir