Çanakkale Boğazı'nda GestCard dönemi

Boğaz ile adalar arasında ulaşımı sağlayan GESTAŞ, ön ödeme sistemiyle gişelerde nakit para yerine geçen GestCard'ı hizmete soktu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ÇANAKKALE - Çanakkale Boğazı, adalar ile Avşa, Erdek ve Marmara hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş., araç plakasına göre özel olarak tanımlanmış ve ön ödeme sistemiyle gişelerde nakit para yerine geçen GestCard'ın, kullanımına başladı.

Genel Müdür Hasan İlhan Yürükçü, amaçlarının kaliteli, güvenilir, hızlı ve teknolojiyi kullanan ulaşımı sağlamak olduğunu bildirdi.

Ağustos ayı itibariyle kullanılmaya başlayan ve GESTAŞ'ın yeni hizmeti olan GestCard'ın, kurumsal değişimle eş zamanlı olarak başlattıkları teknolojik yatırımların, gişelerin tam otomasyonunu sağlayan yeni teknolojinin ayağı olduğunu belirten Yürükçü, faaliyet gösterilen hatlarda araç sahibi yolculara yönelik olarak tasarlanan GestCard'ın, özellikle uluslararası taşımacılıkta, transit geçiş sırasında GESTAŞ'a ait gemileri tercih eden nakliye firmaları için büyük bir kolaylık ve avantaj sağlayacağını vurguladı.

GestCard'ın her araç plakasına göre özel olarak tanımlanmış, faaliyet gösterilen hatlarda kullanılan ve ön ödeme sistemiyle gişelerde nakit para yerine geçen bir sistem olduğunu dile getiren Yürükçü, şöyle dedi:

"Yeni kartımızın kullanımı tüm gişelerimizde ağustos ayı itibariyle başlamıştır. Lojistik firmalarına yönelik ticari araçlar, TIR, kamyon ve kamyonet grubu için ise filo müşterilerimizin kullanacağı GestCard, yine boğaz hattındaki tüm gişelerimizde ağustos ayı itibariyle kullanılmaya başlamıştır. Normal bilet fiyatlarında ticari araçlar için yüzde 10, binek araçlarda ise yüzde 15 indirimli olarak abonman müşterilerimize sunulmuştur. Ayrıca çok yakında özellikle boğaz hattını çok yoğun olarak kullanan öğrenci ve diğer yolcuların nakli için hazırlanan indirimli yolcu kartları da hazırlanmaktadır."

Yürükçü, bu yılın başından itibaren iskelelerdeki bilet satış sistemlerinde ve geçişlerinde, geçiş kolaylığı sağlayabilmek, indirimli geçiş avantajıyla hızlı geçiş imkanı sunabilmek için bilet satış yazılımını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bu kapsamda, bilet satış sisteminin tüm gişelerde kurulduğunu ve kullanıma hazır hale getirildiğini dile getiren Yürükçü, 2010 yılında teknolojiye çok büyük oranda yatırım yaptıklarını bildirdi.

Yaz sezonunun bitmesiyle birlikte Çanakkale-Eceabat, Gelibolu-Lapseki hatlarında bulunan terminallerin fiziksel şartlarını, yolcu salonlarını, geçiş kapılarını yenilemeye başlayacaklarını belirten Yürükçü, 18 Mart 2011 tarihine kadar boğaz hattındaki terminalleri, yenileyeceklerini, böylece daha modern, daha sağlıklı ve daha kolay geçişi, hem yaya hem de araçlı yolculara sağlayacaklarını ifade etti.

Gestaş yeni hatlar kuracak

Genel Müdür Hasan İlhan Yürükçü, Gestaş'ın hedeflerinin büyük olduğunu söyledi. Bu kapsamda faaliyet ve çalışma alanlarını genişleteceklerini ve yeni hatlar kuracaklarını dile getiren Yürükçü, şöyle konuştu:

"GESTAŞ, Gerek Güney Marmara'da gerekse Kuzey Ege'de yeni hatların kurulmasıyla filosunu genişletecek. GESTAŞ, bu kapsamda hem istihdama katkı sağlayacak, hem de denizcilik sektörünü daha da ileriye götürmek için ulusal ve ululara arası çapta kurumsal bir firma haline gelecektir. Dolayısıyla Çanakkale bölgesine katkıları artarak devam edecek, sadece Çanakkale için değil, Türkiye içinde çalışacaktır."

Geçen yıl planladıkları bütün projeleri gerçekleştirdiklerini dile getiren Yürükçü, "Sıra 2011 yılı başı itibariyle 4 yeni gemimizin servise girmesine geldi" dedi.

Gemilerin inşasının Yalova'daki tersanede devam ettiğini, yaklaşık 4-5 ay sonra gemileri teslim alacaklarını belirten Yürükçü,  yeni gemilerin hizmete alınmasının ardından, boğaz hattındaki geçişlerin çok daha modern, çok daha kolay ve hızlı bir biçimde gerçekleşeceğini söyledi.

Yürükçü, "Gestaş olarak öncelikli olarak Güney Marmara'daki ulaşımı iyileştirmek istiyoruz. Çanakkale'den İstanbul'a ulaşım bizim için her zaman söz konusu olan bir durum ancak şu anda yapmış olduğumuz çalışmaları ilerletmemiz lazım. Halkımıza, vatandaşımıza avantajlı ulaşım sağlamamız lazım. Bununla ilgilide etütlerimiz devam ediyor. Ama Gestaş bir gün İstanbul'a gidecektir. Amacımız, kaliteli, güvenilir, hızlı ve teknolojiyi kullanan ulaşımı sağlamaktır" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir