Çankırı Belediye Başkanı'na da yumruklu saldırı

İrfan Dinç, "Kamu yararına yönelik bir çalışmam dolayısıyla şahsıma saldırı gerçekleştirildi" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ÇANKIRI - Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, makamında düzenlediği basın toplantısında, bir kişinin yumruklu saldırısına uğradı.

Dinç, darbedilmesiyle ilgili olarak, "Kamu yararına yönelik bir çalışmam dolayısıyla şahsıma saldırı gerçekleştirildi" dedi. Saldırının, belediyenin başlattığı bir kamulaştırma işlemi nedeniyle gerçekleştiğini belirten Dinç, şu bilgileri verdi:

"Belediye hizmet binamızın yanında 15-20 yıldır harabe biçimde tarihi bir yapı bulunmakta. Burayı kentimize kazandırmak için göreve geldiğim ilk günden beri girişimlerde bulundum. Hak sahipleriyle defalarca toplantılar yaptım ama sonuç alamadım. Daha sonra dönemin valisi Ali Haydar Öner bey ilgilendi. O da bu işten sonuç alamadı. Sonuç olarak biz burayı kamulaştırmaya karar verdik ve işlemleri başlattık."

Daha önce tanıdığı saldırganın da söz konusu yapının hak sahiplerinden biri olduğunu belirten Dinç, "Bugün de öğle yemeği için gittiği bir lokantanın girişinde vatandaşlarla tokalaşmaya başladım ama saldırgan, kamu davası nedeniyle benimle tokalaşmayacağını söyledi. Tam kamulaştırmanın gerekçelerini ona izah ederken bir anda yumruk attı. Çevredekiler bizi ayırdı. Kamu yararına yönelik bir çalışmam dolayısıyla şahsıma bir saldırı gerçekleştirildi" dedi.

Şimdilik ciddi bir sağlık sorunun bulunmadığını ifade eden Belediye Başkanı Dinç, saldırgan hakkında şikayetçi olduğunu bildirdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir