Erdoğan: Bu ordu darbecilerin değildir

Kara Harp Okulu Mezuniyet Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Bu ordu, darbecilerin, cuntacıların, vesayetçilerin ordusu değildir. Bu ordu, FETÖ'cülerin ordusu hiç değildir. Bu ordu sadece ve sadece Türkiye'nin ordusudur'' dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Komutanlığı'nda muvazzaf subay adaylarının mezuniyet töreninde konuştu.

"Bugün, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yeniden yapılandırılan Kara Harp Okulumuzun ilk mezunlarını veriyoruz. Bu şerefli kurumu kirleten darbecilerin tamamı tasfiye edildi" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Asli görevi olan subay yetiştirme odaklı olarak yeniden yapılandırarak eğitim öğretim faaliyetine başladık. Tek bir gayesi vardır. O da, TSK'ya en iyi, en donanımlı subayları yetiştirmektir. Harp Okullarımıza bunu dışında misyon biçmeye kalkanlara kesinlikle izin vermeyeceğiz. Biz aynı tecrübeleri tekrar tekrar yaşama yanlışına düşemeyiz. Tamamen yerli, milli bir yapıyı buralara hakim kıldığımıza inanıyorum" açıklamasında bulundu. 

Eski sisteme dönüş yok

Kara Harp Okulu'nun eski siteme dönmesinin söz konusu olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milli Savunma Üniversitemizin ve tüm okullarımızın yeni yapıları ile sürekli güçlendirilmesi için kendilerine her türlü desteği veriyorum, vermeyi de sürdüreceğiö" dedi.

"Ordu, Türk Milleti'nin ordusudur"

Önümüzdeki yıl harp okullarına yapılan müracaat sayısının artacağına inandığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ordu darbecilerin ordusu değildir. Bu ordu şu veya bu yabancı kurumun ordusu hiç değildir. Sadece ve sadece Türkiye'nin, Türk Milleti'nin ordusudur. Bu sancak tıpkı bayrağımız gibi, ezanlarımız gibi gerektiğinde canımız pahasına korumamız gereken namusumuzdur" yorumunu yaptı.

Konuşmasına, "Bu ordunun Başkomutanı olarak her bir subayımızın, askerimizin şerefini korumak şahsımın en başta gelen görevidir. TSK'ya yapılmış her saldırı şahsıma yapılmış demektir" diyerek devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Ordumuzun içine sızmış darbeci ve cuntacı hainlerle mücadele etmek başkadır. Ordumuzu zayıflatacak davranışlar içine girmek bambaşkadır. Hiç kimsenin bunu fırsat bilip ordumuzu, askerimizi yıpratmasına da müsaade etmeyeceğiz. Sınırlarımızın Irak tarafında terör örgütüne çok ciddi darbeler vuruyoruz. Bugün Türkiye operasyonel kabiliyet ve tecrübe bakımından herhalde dünyanın en güçlü birkaç ordusundan birine sahiptir. Günün 24 saati, yılın 365 günü kesintisiz operasyon yürütebilecek güçlü bir ordumuz olmasaydı bizi bu coğrafyada bir gün yaşatmazlardı. DEAŞ'ı birkaç gün içinde çökerten de, çukur eylemlerde bölücü terör örgütünü açtığı çukurlara gömen de bizim ordumuzdur. Başka ülkeler kendi güvenliklerine bir takım kurumlara, devletlere halavale edebilir. Bizim Türkiye olarak böyle bir şansımız yoktur."

"Başımız belaya girdiğinde elini uzatacak uluslararası kurum yok"

"Suriye krizi sırasında bir kez daha gördük ki başımız belaya girdiğinde ülkemize elini uzatacak ne uluslararası bir kurum ne de kendi kardeşlerimiz dışında bir toplum yoktur" ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dost ve kardeş toplumların da maalesef bize destek sağlayacak gücü olmadığını da biliyoruz. Onun için kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. TSK'yı her bakımdan büyütmek, güçlendirmek mecburiyetindeyiz. Bize talep ettiğimiz silahları vermeyenler artık görüyorlar. Türkiye vermediğimiz silahları kendisi yapıyor. Gençlerimizin moralini yükseltmenin ülkemize, milletimize, devletimize bağlılıklarını daha da güçlendirmenin yollarını aramalıyız. Türkiye'nin dünü zordu, bugünü meşakkatli yarını daha da sıkıntılı olabilir" diye konuştu.