CarefourSa'nın hedefi 100 yeni süpermarket

Bu sene 17. yılını kutlayan şirket, 100 yeni süpermarket açarak bin kişiye istihdam sağlamayı planlıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Sabancı Holding Perakende Grup Başkanı Haluk Dinçer, 2010 yılı için 2 hipermarket, 100 süpermarket açıp, 110 milyon lira yatırım yapacaklarını söyledi.
Sabancı Center'de düzenlenen basın toplantısında, CarrefourSa'nın 2010 yılı yatırım ve istihdam planları açıklandı.
Dinçer, büyümenin devam ettiğini, ama hızının çok zayıf olduğunu, iç ve dış talepte zayıflığın sürmesi nedeniyle yüksek işsizlik oranlarının halen devam ettiğini, tüketici güven endeksinin arzu edilen 100'ün üstü seviyelere gelemediğini aktardı.
"Bütün bunlar, iş yaptığımız ortamın ne kadar zorlu olduğunu ortaya koyuyor" diyen Dinçer, bu tablo içinde gurur verici olanın, organize perakende sektörü olduğunu ve sektörün kriz yılında da yatırımlarını kesmeyerek, gelişmenin lokomotifi olduğunu söyledi.
Haluk Dinçer, "Geçen yıl, her biri 50 ile 100 milyon dolar yatırım demek olan 26 alışveriş merkezi açıldı. Organize perakendeciler, geçen kriz yılında dahi satış alanlarını yüzde 15 artırdılar. On binlerce yeni istihdam yarattılar" diye konuştu.
Bin kişilik yeni istihdam yaratılacak
CarrefourSa marketlerinden yılda yaklaşık 90 milyon müşteriye hizmet verildiğini, modern perakendeciliğin Türkiye'de geleceğine inandıklarını aktaran Dinçer, "CarrefourSa tarihindeki en fazla açılışı 4 tane hipermarket ve 54 tane süpermarket olmak üzere 2009'da yaptı. 
Geçen yıl açılışlarda rekor kırdık ve toplam 26 hipermarket ve 160 süpermarkete ulaştık. Kriz yılında toplam 130 milyon lira yatırım yaptık. Ekonomiye katkımızı sürdürdük. Ciromuzu artırdık. Güçlü bilanço ve nakit pozisyonumuz koruduk. 650 kişiyi iş sahibi yaptık ve toplam çalışan sayımızı 7 bin 800'e yükselttik" şeklinde konuştu.
Yatırımların büyüme,istihdam, iç tüketimde canlanma anlamına geldiğine işaret eden Dinçer, şöyle devam etti:
"CarrefourSa olarak biz de 2010 için iddialı planlar yapıyoruz. Bu sene 17. yılımızı kutluyoruz. 2 hipermarket, 100 süpermarket açacağız. 110 milyon lira yatırım yapacağız. 1000 kişilik yeni istihdam yaratacağız. Büyüme planlarımız organik temelli ama satın almalara da açığız. Gelecek yıllarda istihdamımız, yatırımlarımız katlanarak büyüyecek.  Çünkü Sabancı olarak perakendeye dönemsel şokların ötesinde stratejik ve uzun vadeli olarak bakıyoruz."
Dinçer, 2010 yılında daha fazla mağaza açılacak olmasına rağmen yatırım miktarının 2009'dan daha düşük olmasını öngörmelerinin sebebine yönelik bir soru üzerine de geçen yıl açılan marketlerin mülklerinin de CarrefourSa'ya ait olduğunu, bunun daha fazla bir maliyet oluşturduğunu, bu yıl ise ağırlıklı olarak kiralama yoluna gideceklerini belirtti.
Bu konularda ilginizi çekebilir