Cari açık, yükselişi sınırladı

Rekor büyüme rakamıyla cesaretlenen borsa, cari açığın yarattığı tedirginlikle temkinli bir gün geçirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), alım ağırlıklı bir seyir izledi.

İlk seansta alımlarla 63250 bölgesine yükselen Ulusal 100 Endeksi, kar satışlarını 62900 seviyesinden karşılayarak 63000 üzerinde yatay seyir izledi. İkinci yarıda artan alım baskısı ile 63500 bölgesine yönelen İMKB 100 Endeksi, 266.52 puan veya yüzde 0.42'lik artışla günü 63269.40 puan seviyesinden tamamladı. İşlem hacmi birinci seansta 610.947.238 TL, ikinci seansta 1.110.024.690 TL olurken, toplam işlem hacmi 1.720.971.928 TL olarak gerçekleşti.

İMKB'nin açılışında, dün Yunanistan'da tasarruf programı uygulaması oylamasının kabul edilmesinden sonra yükselişle kapanan Asya, Avrupa ve ABD piyasalarının yarattığı olumlu hava etkili oldu. Yunanistan tasarruf programının getirilerinin daha çok orta vadede görüleceği belirtiliyor. ABD ekonomisine ilişkin endişeler ve borçlanma tavanının yükseltileceğine ylönelik tartışmalar ile birlikte Fitch ve Moody's gibi uluslararası derecelendirme kuruluşlarının ABD'ye yönelik uyarıları yükselişi sınırladı. Gün içinde Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Jean-Claude Trichet'nin enflasyon ile ilgili açıklamaları ve Yunanistan'daki tasarruf oylaması izlendi.

İlk Çeyrekte Rekor Büyüme

Cari açık ikiye katlandı

Merkez'den pembe tablo

Yurtiçinde yurtdışı piyasalar takip edilirken, rekor seviyede gelen büyüme rakamları olumlu etki yarattı. Ancak dış ticaret açığının beklentilerin üzerinde gelmesi ve cari açık endişeleri nedeniyle temkinli iyimserlik gözlendi.

Serbest piyasada ABD Doları 1.6225 TL'den işlem görürken, Euro hafifçe yükselerek 2.3515 TL'den el değiştirdi. Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gramı 78.65 TL'den işlem gördü, Cumhuriyet Altını 529 TL'den, çeyrek altın ise 130 TL'den satıldı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir