CAS, F.Bahçe'nin talebini reddetti

CAS, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde tedbirin kaldırılması için yaptığı başvuruyu reddetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Uluslararası Tahkim Mahkemesi (CAS), Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde tedbirin kaldırılması için yaptığı başvuruyu reddetti.

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), Fenerbahçe'nin, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından alınan karar uyarınca Avrupa Şampiyonlar Ligi'nden men edilmesini takiben geçici tedbir konusunda yaptığı acil talebi reddetti.

CAS'ın resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, Fenerbahçe'nin men edilmesine yönelik kararın ardından UEFA'nın Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne Trabzonspor'u dahil ettiği hatırlatıldı.

Açıklamada, Fenerbahçe'nin, şike iddialarının görüldüğü davada herhangi bir karar alınmadığı süreçte, 13-14 Eylül'de başlayacak Avrupa Şampiyonlar Ligi grup müsabakalarında yer alabilmek için CAS'a talepte bulunduğu ifade edildi.

"Karara şaşırmadık"

Fenerbahçe Kulübü Hukuk Danışmanı Av. Emin Özkurt, CAS'ın konuyla ilgili aldığı karara şaşırmadıklarını belirterek, "Çünkü farklı dengelerin işin içine girmesi söz konusu oldu. Bizimle ilgili atılabilecek bir adım, 32 takımdan oluşan Şampiyonlar Ligi sistematiğini bozabilirdi. Bu dava, fazla davanın oluşmasına sebep olabilirdi. Bu açıdan karar çok da şaşırtıcı değil" dedi.

"CAS, artık bizim davamızı kabul etmiştir" diyen Özkurt, "Dosya artık esasen incelenmeye başlanılmıştır. Söz konusu ret kararı neticesinde Fenerbahçe'nin tazminat talebi daha da güçlenmiştir. Fenerbahçe eğer Şampiyonlar Ligi'ne kabul ediliyor olsaydı lige katılım ücretleri şeklinde çeşitli bedeller ödenecekti. Tabi zararımız artık daha da netleşti" ifadelerini kullandı.

UEFA Başkanı Michael Platini'nin, Fenerbahçe'nin Avrupa Şampiyonlar Ligi'nden men edilmesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamayla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Özkurt, "Biz konuyu, sorunların futbol ailesi içerisinde çözülmesine yönelik taşıdığımız anlayış çerçevesinde, özellikle Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne taşıdık. UEFA'nın statüsünde de CAS, yetkili bir hukuk organı olarak görülüyor. Bu nedenle, yargıya intikal etmiş konularda kurum üst yöneticilerinin müdahaleci bir görüntü çizmemeleri ve objektifliklerine gölge düşürecek açıklamalardan kaçınmaları gerekir. Karar alma noktasında bulunan kişilerin ön yargılardan uzak tavır içerisinde olmalarını beklemekteyiz" diyerek sözlerini tamamladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir