Çavuşoğlu: Kıbrıs konusunda son karar verilmeli

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, devam eden Kıbrıs müzakerelerinde Türkiye'nin esnek bir tutum sergilediğini ancak Rum kesiminden aynı tavrı göremediklerini söyledi. Çavuşoğlu, Kıbrıs sorununa ilişkin nihai kararın artık verilmesi gerektiğini ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nicos Anastasiades ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Birlemiş Milletler yetkilileri ve garantör ülkeler Türkiye, Yunanistan ve İngiltere'nin katılımıyla geçen haftadan bu yana İsviçre Alp'lerindeki Crans-Montana tesislerinde düzenlenen Kıbrıs konferansında güvenlik ve garantiler konularını müzakere ediyor.

Toplantıda Türkiye'yi temsil eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin esnek bir tutum sergilediğini ancak Rumlardan bu olumlu yaklaşımı göremediklerini söyledi.

Çavuşoğlu, "Dürüstlüğe sığmayan bazı belge sızdırma gibi hareketleri gördük. Ama neticede burada bir çözüm olacaksa bu iyi niyetimizin karşı taraftan da görülüp samimi yaklaşılması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Devam eden konferansının, sorunun çözümüne ilişkin "son konferans" olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, "Artık burada olacaksa da olmayacaksa da bir kararın verilmesi gerekiyor" dedi.

Çavuşoğlu geçen hafta konferans başladıktan sonra yaptığı açıklamada, "Rum tarafının ve Yunanistan'ın beklentisi garantilerin kalkması ve Kıbrıs'ta Türk askerinin kalmaması; bu hayalden uyanmaları ve bundan vazgeçmeleri lazım" şeklinde konuşmuştu.

Akıncı: Kıbrıs için elimizden geleni yapıyoruzAkıncı: Kıbrıs için elimizden geleni yapıyoruz

Guterres'e Kıbrıs çağrısıGuterres'e Kıbrıs çağrısı