Çavuşoğlu'ndan Kudüs uyarısı: Büyük hata olur

ABD'li mevkidaşı Rex Tillerson ile Brüksel'deki NATO toplantısında görüşen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin Kudüs'ü başkent ilan etme olasılığıyla ilgili olarak, "Bu büyük bir hata olacaktır. Bölgeye istikrar ve barıştan ziyade kaos getirecektir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Rex Tillerson ile Brüksel'deki NATO toplantısında ABD'nin Kudüs'ü başkent ilan edeceği yönündeki açıklamaları görüştü.

Çavuşoğlu, Tillerson'la görüşmesinden önce Amerikalı bir gazetecinin sorusunu yanıtladı.
Gazetecinin, "ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmesi planı hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna Çavuşoğlu, "Bu büyük bir hata olacaktır. Bölgeye istikrar ve barıştan ziyade kaos getirecektir. Türkiye'nin tutumu bellidir" yanıtını verdi.

ABD'nin bu girişimine sadece Müslüman dünyasının değil, tüm dünyanın karşı çıktığını vurgulayan Çavuşoğlu, bu konuyu Tillerson'la daha önceki görüşmesinde dile getirdiğini ve tekrar ikili görüşmelerinde aktaracağını duyurdu.

Beyaz Saray yetkileri, ABD Başkanı Donald Trump'ın, "ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdığını ilan edeceğini" ve "Tel Aviv'deki ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması talimatı verdiğini söyleyeceği" açıklamasında bulunmuştu.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders da Trump'ın, Tel Aviv'deki ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasıyla ilgili kararını bugün ilan edeceğini açıklamıştı.

Başbakan: Kudüs planı hukuk dışı bir kararBaşbakan: Kudüs planı hukuk dışı bir karar