CeBIT'te bilişim şovu

Avrasya'nın bir numaralı Bilişim, Teknoloji ve İletişim Platformu olarak lanse edilen CeBIT, bilişim dünyasını yakından tanımak isteyen ziyaretçilerini bekliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde başlayan CeBIT Bilişim Eurasia, bilişim ve teknoloji meraklılarını ağırlamaya devam ediyor. Fuarda standları gezerek en son teknolojik gelişmeler hakkında bilgi almak mümkün olduğu gibi, aradığınız birçok ürünü de inceleyip, karşılaştırma imkanı bulabilirsiniz. Özellikle teknoloji ürünlerinin fiyatları konusunda çok fazla bilgi sahibi olmayan meraklılar da bu fuarda meraklarını giderme imkanı bulacak.

Türk işletim sistemi Pardus gövde gösterisi yapıyor

TÜBİTAK bünyesinde geliştirilen Pardus işletim sistemi, tamamen yerli yazılımcıların ürettiği ve geliştirdiği, en ileri işletim sistemlerinden. CeBIT Bilişim Euresia fuarında yedinci salonda büyük bir standda marifetleri sergilenen işletim sisteminin yazılımcıları ile doğrudan görüşme şansına sahipsiniz. Tamamen ücretsiz olarak dağıtılan Pardus işletim sistemi, Linux çekirdeği üzerine kurulmuş ve yine ücretsiz olarak kendi yazılım mağazasında yüzlerce program mevcut. Dilerseniz standa uğrayıp, işletim sisteminin kullanımı hakkında bilgi ve kısa bir eğitim alabilir, dilerseniz bilgisayarınızı getirip sıfırdan ve ya ikinci işletim sistemi olarak Pardus kurdurabilirsiniz.

Huawei CeBIT'te iş dünyasını en ileri çözümlerle tanıştırıyor

Huawei, CeBIT'de ziyaretçilerine kurumsal iş çözümleri ürün portföyünü tanıtıyor ve fuarın iletişim sponsoru olarak tüm konuklara kablosuz internet desteği veriyor. Huawei, özellikle finans, eğitim, ulaşım ve enerji sektörlerine yönelik kurumsal ağ altyapısı, iletişim teknolojileri, veri merkezi ve bulut bilişim alanlarındaki yeni ürün ve çözümlerini sergiliyor. Müşteri odaklı inovasyon ve güçlü ortaklıklara önem vererek telekom ağlarında, cihazlarda ve bulut bilişimde uçtan uca avantajlar sunan Huawei, kurumsal iş çözümleri pazarının sahip olduğu potansiyeli fark ederek IP, UC ve IT teknolojisini geliştirdi. Devamlı geliştirmeye odaklandığı teknolojisine güvenerek yola çıkan Huawei, e-eğitim ve e-devlet alanlarında son teknolojiyi kullanarak, müşterilerinin işine değer katacak çözümler üretiyor.

HP'den çevreci mesajlar

Evlerde ve ofis ortamlarında yazıcı kullanımının artması ve sarf malzemelerinin fiyatlarının düşmesi ile, birçok çevreci kuruluşun dikkat çektiği bir bilişim kirliliği başladı. Özellikle yazıcı ve sarf malzemelerinde kullanılan bazı kimyasalların, düzgün yok edilmedikleri takdirde çevreye çok zararlı olabilecekleri biliniyor. Bu konuda inisyatifi eline alan HP, son kullanıcılar için bir kampanya başlattı. Herhangi bir eski yazıcısını HP'ye getiren kullanıcılar, yeni yazıcılarını yüzde 30'a varan indirimler ile alabiliyorlar. Bu sayede HP, ev kullanıcıları tarafından ömrünü doldurduktan sonra çöpe atılacak yazıcı sayısını azaltmayı planlıyor. Kampanya 6-9 Ekim tarihleri arasında CeBIT'te dağıtılan broşür ile yapılacak alışverişlerde geçerli.

Hesaplı navigasyonda Goldmaster farkı

Goldmaster, bu yıl CeBIT fuarında özellikle navigasyon cihazları ile öne çıkıyor. Hesaplı fiyatları ile bilinen markanın 21 farklı navigasyon cihazı bulunuyor. 3.5 inç ile 5 inç arasında değişen ekran boyutlarına sahip cihazlar arasında Nav-580 HD amiral gemisi konumunda. 5 inç ekrana sahip cihaz beyaz renkte tasarlanmış. 4 GB dahili belleğe ve 128 MB RAM'e sahip cihazın işlemcisi 500 MHz. 64 kanal GPS alıcısı bulunan cihazın aynı zamanda FM verici ve multimedya oynatma özelliği de bulunuyor. AV girişine geri dönüş kamerası ve taşınabilir DVD çalar bağlanabilen cihaz, FM bandı üzerinden trafik verilerini alma teknolojisi olan TMC ile de uyumlu. Cihaz ile birlikte ömür boyu harita güncelleme ve 3 yıl garanti de sunuluyor. Ürünün yazılımı da tamamen Türkçe tasarlanmış.

Bu konularda ilginizi çekebilir