Çeksan Tersanesi'nde faaliyet durdurma

İş sağlığı ve güvenliğini tehlikeye düşürücü risklerin bulunması nedeniyle tersane çalışmalarına ara verildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Çeksan Tersanesinin faaliyetleri, elverişsiz çalışma koşullarının giderilmesi amacıyla 20 gün süreyle durduruldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü müfettişleri, Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde faaliyet gösteren Çeksan Tersanesinde inceleme yaptı. İnceleme sonucu hazırlanan raporda, 20'den fazla eksiklik tespit edildi. Raporu görüşen Komisyon, tersane faaliyetlerinin durdurulmasına gerekçe olan iş sağlığı ve güvenliğini tehlikeye düşürücü ''kimyasal parlayıcı ve patlayıcı maddelerin açıkta bulunduğu ve parlama ve patlamaya zemin oluşturduğu'', ''elektrik kablolarının elektrik çarpmasına yol açabileceği'', ''korkuluk bulunmaması nedeniyle çalışma sırasında işçilerin yüksekten düşme tehlikesinin olduğu'', ''tavan çökmesi olasılığı'' risklerinin bulunması nedeniyle Çeksanın faaliyetlerini 20 gün süreyle durdurdu. Karar, Tuzla Kaymakamlığı ve Emniyet Müdürlüğü arcılığıyla iş yerine tebliğ edilerek, tersane mühürlendi.

Tersanenin belirlenen eksiklikleri tamamlayarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürlüğünden yeniden inceleme isteyebileceği, ''eksikliklerin giderildiğine dair'' rapor alındığı takdirde tersanenin, sürenin bitimi beklenmeden yeniden açılabileceği bildirildi. Bu arada, tersanede yapımı süren ve 2 gün sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesine teslim edilmesi planlanan arabalı vapurun, tersanenin yeniden faaliyetlerine başlamasının ardından tesliminin yapılacağı öğrenildi.