Cem Garipoğlu hakim karşısında

Münevver Karabulut'un kardeşi, Cem Garipoğlu'na şırınga ile bir sıvı püskürttü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kız arkadaşı Münevver Karabulut'un başını keserek öldürdüğü iddia edilen ve olaydan 197 gün sonra yakalanan Cem Garipoğlu'nun yargılanması başladı.

İlk duruşmaya, öldürülen Münnever Karabulut'un babası Süreyya Karabulut, annesi Nagihan Karabulut, kardeşi İbrahim Enver Karabulut ile ailenin avukatları Altan Altınyurt, Beliz Özkan, Rezan Epözdemir ile tutuklu sanık Cem Garipoğlu ve avukatı Aytekin Kaya katıldı.

Duruşmaya CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal da katıldı. Duruşma salonuna Anadolu Ajansı ve TRT'nin de aralarında bulunduğu 10 basın kuruluşundan sadece muhabirler alındı.

Garipoğlu'nu getiren jandarma ekipleri, duruşma salonunda incelemelerde bulundu, polis de duruşma salonu ve adliye çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı. 

Enver Karabulut'un şırıngalı tepkisi

Münevver Karabulut'un kardeşi İbrahim Enver Karabulut, duruşmada olay gününü anlatan katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun üzerine şırınga ile bir sıvı püskürttü. Güvenlik güçlerince müdahale edilen Karabulut ile üzerine ve vücuduna şırıngadan çıkan sıvı bulaşan Garipoğlu, duruşma salonundan dışarı çıkartıldı.

Münevver Karabulut'un cesedi, 4 Mart 2009'da Etiler'de bir çöp konteynerinde, gövdesi gitar çantasına, başı ise çöp poşetine konulmuş halde bulunmuştu. Yapılan incelemede Karabulut ile son görüşen kişi olduğu belirlenen erkek arkadaşı Cem Garipoğlu'nun evine gece polis ekiplerince baskın düzenlendi, ancak gece geç saatlerde evinden ayrıldığı anlaşıldı.

Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 7 Mart 2009 tarihinde de katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun annesi Tülay Makbule Garipoğlu ile babası Mehmet Nida Garipoğlu ve korsan taksicilik yaptığı öğrenilen M.C.B'yi olayla ilgili olarak gözaltına aldı.

Sultanahmet'teki İstanbul Adliye Sarayı'nda Cumhuriyet Savcısı Faruk Erşen Yılmaz tarafından sorgulanan üç kişi, daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen baba Garipoğlu, ''cinayete iştirak'' suçlamasıyla çıkarıldığı mahkemece tutuklandı

Cinayetten yaklaşık 90 gün sonra ise 186 ülkede aranması için Interpol tarafından Cem Garipoğlu hakkında kırmızı bülten çıkarılarak, 6 farklı dilde özel bir video hazırlatıldı. Kamuoyunun yakından takip ettiği bu süreçte, Karabulut'un ailesi ve bazı sivil toplum kuruluşları öncülüğünde katil zanlısının yakalanması için yürüyüşler düzenlendi.

Bu dönemde katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun Rusya ya da Kanada'ya kaçtığı, Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliğinde ve Moskova'daki bir alışveriş merkezinde görüldüğü iddia edildi.

Medyada, kızının katilinin yakalanması için yaptığı eylem ve açıklamalarla sık sık gündeme gelen Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut da 3 Eylül 2009'da Garipoğlu Şirketler Grubuna ait binanın önüne testere ve siyah çelenk bıraktı.

İstanbul Valisi Muammer Güler'in "Devletin verdiği bir söz var, o söz yerine getirilecek", Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ise "Çember daralıyor" açıklamalarının ardından 17 Eylül 2009 tarihinde cinayet zanlısı Cem Garipoğlu, avukatı Aytekin Kaya tarafından Bahçelievler'de polise teslim edildi.

Cinayetten 197 gün sonra yakalanabilen Garipoğlu, Asayiş Şube Müdürlüğündeki Emniyet görevlileriyle sohbeti sırasında, firari olduğu süre içerisinde  hiç yurt dışına çıkmadığını, bilmediği bir yere tanımadığı bir kişi tarafından götürüldüğünü ve olaydan pişmanlık duyduğunu söylediği ifade edildi.

Emniyetteki işlemlerin tamamlanmasının ardından çıkarıldığı İstanbul 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesince tutuklanan Cem Garipoğlu, aynı gün Maltepe Cezaevindeki çocuk koğuşuna konuldu.

İddianamede, "tasarlayarak, çocuğu veya beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmek" suçundan 18 yaşından küçük olduğu için Cem Garipoğlu'nun 18-24 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Garipoğlu'nun babası Mehmet Nida Garipoğlu, annesi Tülay Makbule Garipoğlu ve amcası Hayyam Garipoğlu'nun da aralarında bulunduğu diğer altı şüpheli hakkında hazırlanan ve İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede ise Mehmet Nida Garipoğlu'nun ''tasarlayarak, çocuğu veya beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme suçuna iştirak etmek''ten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istendi.

İddianamede, Hayyam Garipoğlu, Habib Kurt, Mehmet Karakayalı ve Ahmet Batur'un ''suçluyu kayırmak'' suçundan; anne Tülay Makbule Garipoğlu'nun da ''suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirmek'' suçundan altı aydan 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

29 Ekim 2009 tarihinde ise 18 yaşına giren Cem Garipoğlu, Maltepe Cezaevinden, babası Mehmet Nida Garipoğlu'nun da tutuklu bulunduğu Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ne nakledildi.

Yaşanan bu süreçlerin ardından cinayet zanlısı Cem Garipoğlu, Bakırköy 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde yarın hakim karşısına çıkacak.

Diğer altı şüphelinin yargılanmalarına ise Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde önümüzdeki günlerde başlanacağı bildirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir