Çemaş halka arz için SPK ve İMKB'ye başvurdu

Çemaş'ta şirket sermayesinin yüzde 35,48'lik kısmının İMKB'de işlem görmesi planlanıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Işıklar Yatırım Holding iştiraklerinden Çemaş, halka arz süreci için Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsasına (İMKB) başvurdu.

Çimento sektörüne yönelik öğütücü bilya üreten döküm tesisi olan Çemaş'tan yapılan yazılı açıklamada, halka arz sürecini başlatan şirketin lider aracı kuruluş olarak belirlenen Turkish Yatırım aracılığıyla SPK ve İMKB'ye konuyla ilgili başvurularını gerçekleştirdiği, sermaye artırımı ile halka açılacağı bildirildi.

Açıklamada, beyaz eşya, otomotiv, makine ve madencilik sektörlerine yönelik üretimiyle kapasitesini 25 bin tona ve ihracat haritasını 20 ülkeye yükselten Çemaş'ın, halka arzdan sağlayacağı kaynakla kapasitesini 50 bin tona ulaştırmayı hedeflediği kaydedildi.

Mevcut hissedarların rüçhan haklarının tamamen kısıtlandığı Çemaş'ta şirket sermeyesinin 15 milyon liradan 23 milyon 250 bin liraya yükseltilerek paylarının yüzde 35,48'lik kısmının İMKB'de işlem görmesinin planlandığı, Borsada satış yöntemiyle gerçekleştirilecek halka arzda ek satış hakkı ve fiyat istikrarı kullanılmasının planlandığı belirtildi.

Bu uygulamanın, SPK'nın yeni düzenlemeleri çerçevesinde Borsada satış yöntemiyle yapılan halka arzlarda bir ilk olmasının beklendiği, payların Borsada işlem görmeye başlamasından itibaren 180 gün boyunca hakim ortağın dolaşımdaki pay adedini artırmayacağı ve Çemaş'ın bedelli sermaye artırımı yapmayacağı yönünde taahhütleri bulunduğu kaydedildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir