Cenaze işlemlerine ücretsiz destek

Ankara Büyükşehir Belediyesi "Alo 188" Cenaze Merkezi, ölüm raporunun alınmasından dini vecibelerin yerine getirilmesine kadar tüm hizmetleri ücretsiz olarak gerçekleştiriyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı'na bağlı olarak görev yapan "Alo 188" Cenaze Merkezi, ölüm raporunun alınmasından dini vecibelerin yerine getirilmesine kadar tüm hizmetleri ücretsiz olarak gerçekleştiriyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, ailesinden birini, yakın akrabasını veya tanıdığını kaybeden Başkentlilerin "Cenaze Merkezi"ni arayarak yardım talebinde bulunabileceği belirtildi.

Alo 188 ekiplerinin tüm nakilleri yaptığı ve defin işleminin sonuna kadar vatandaşa destek sağladığı vurgulanan açıklamada, hizmet kapsamında merkezde 16 cenaze aracının hazır beklediği ve her bir araçta şoför, imam ve taşıyıcının görev yaptığı ifade edildi.

Açıklamada, yaşanan bir ölüm olayında yapılması gerekenler şöyle sıralandı:

"Yaşanan bir ölüm olayında Alo 188 ücretsiz cenaze hattı aranarak bilgi verilir. Kişi evde vefat etmişse Alo 188, hastanede vefat etmiş ise hastanenin ilgili biriminden ölüm raporu alınır. Ölüm raporuyla vefat eden kişinin bağlı bulunduğu ilçe belediyesine müracaat edilir. Daha önce temin edilmiş mezar yeri yoksa veya mükerrer defin yapılmayacaksa makbuz karşılığı 400 TL, mezar ücreti olarak ilçe belediyesine yatırılır. Fakir ve kimsesiz kişilerden durumlarını belgelemeleri halinde mezar ücreti alınmaz.

Vefat edilen yerden cenaze alınarak, görevli ekipler tarafından yakınları eşliğinde ücretsiz olarak yıkanır ve kefenlenir. Camide gerekli dini vecibelerin yerine getirilmesinden sonra cenaze, araçlarla defin yerine götürülerek toprağa verilir. Kabir başında din görevlileri hazır bulunur ve ücretsiz olarak hizmet verir. Bu görevlilere herhangi bir ödeme yapılmaz ve kesinlikle bahşiş verilmez. Cenaze hemen defnedilmeyecekse Karşıyaka, Sincan ve Gölbaşı mezarlıklarında bulunan 90 adet morgdan birinde ücretsiz olarak defin gününe kadar bekletilir."

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir