Cenazeler otopsi için Uludere'de

Irak sınırındaki bombardımanda yaşamını yitiren 35 kişinin köylü olduğu iddiası üzerine Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı. Şimdiye kadar sadece 3 cenaze otopsi için hastaneye teslim edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye-Irak sınırında dün gece gerçekleştirilen hava operasyonu sonucu 35 kişi yaşamanı yitirdi, bir kişi de yaralandı. Ancak, F-16'ların köylüleri vurduğu iddiası ortalığı karıştırdı. TSK, vurulan noktanın terör örgütü kontrolündeki bölgede olduğunu ve saldırı olacağına dair istihbarat üzerine harekete geçildiğini açıkladı.

Irak'ın Uludere sınırına yakın kesiminde dün gece meydana gelen olayda hayatını kaybeden 35 kişiden 32 kişinin Gülyazı köyündeki cesedi, otopsi için ambulanslara Uludere ilçesine götürüldü. Şırnak Devlet Hastanesindeki 3 kişinin cesedinin de otopsi için Uludere'ye götürülüyor. Ölenlerin otopsi işleminin Uludere Devlet Hastanesinde yapılması için Malatya ve Diyarbakır Adli Tıp Kurumlarından uzmanların, helikopterle ilçeye getirileceği öğrenildi.

Bu arada Şırnak Valiliği'nde ilgili bürokratların katılımıyla kurulan Kriz Masası da olayın ayrıntılı olarak soruşturulması konusunda çalışmasını sürdürüyor.

BDP 3 gün yas ilan etti

BDP'den yapılan açıklamada, olayda 35 kişinin yaşamını yitirdiği, ölenlerin köylüler olduğu iddia edildi. BDP Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Selahattin Demirtaş beraberlerinde bölge milletvekilleriyle Şırnak Ortasu Köyü sınır noktasına gitmek üzere Diyarbakır'dan hareket ettiler. Demirtaş, yaptığı açıklamada, BDP olarak 3 gün boyunca yas ilan ettiklerini belirterek, "Çok açık bir katliam olduğu ortada" yorumunu yaptı.

Kepenkler kapalı

Bu arada hava operasyonunu protesto etmek amacıyla Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde bugün kepenkler açılmadı. Yüksekova İlçesi'nde nöbetçi fırın ve eczane dışındaki tüm işyerlerinin kapalı olduğu belirtilirken polis geniş güvenlik önlemi aldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir