CEO'lar boğazı yüzerek geçti

Boğaziçi Yüzme Yarışları Turkcell Onur Ödülü, Kürşad Tüzmen'e verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından 1989 yılından beri gerçekleştirilen “Boğaziçi Yüzme Yarışları”nın 22'ncisi, Turkcell'in ana sponsorluğuyla dün tamamlandı. Anadolu Yakası‘nda Kanlıca'dan başlayan yarış, Avrupa Yakası‘nda Kuruçeşme'de sona erdi. 750 yüzücü ve 250 kano ve kürekçinin mücadele ettiği yarışta, yarışmacı profili oldukça renkliydi. Turkcell Genel Müdürü

Süreyya Ciliv'in de mücadele ettiği yarışa CEO'lar, ev hanımları, sanatçılar, yazarlar, sporcular, mühendisler, reklamcılar ve bir emekli katıldı. Toplam 14 kategoride yapılan 22. Boğaziçi Yüzme Yarışları‘nı, tüm kategorilerde 41 dakika 22 saniyede en iyi dereceyi elde eden Hasan Emre Musluoğlu birincilikle tamamladı. Musluoglu'nu 43 dakika 46 saniye ile Deniz Turan, 44 dakika 42 saniyelik derecesiyle Romen Gabriel Moldoveanu ikinci ve üçüncü olarak takip etti.

Boğaziçi Yüzme Yarışı‘nı 41dakika20 saniyede yüzen Hasan Emre Musluoğlu kazanırken, Boğaziçi Yüzme Yarışları Turkcell Onur Ödülü, Türkiye'nin tanıtımına ve yüzme sporuna yaptığı büyük katkıdan dolayı bu yıl eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'e verildi.

Kürşad Tüzmen'e altın madalyasını Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv taktı. Kendisi de yarışan Süreyya Ciliv, “Boğaziçi Yüzme Yarışları, ülkemiz ve İstanbul için gerek spor gerekse kültürel açıdan çok önemli bir organizasyon. Boğaziçi Yarışları‘na ilgi her geçen sene daha da artıyor. Bu eşsiz yarış, İstanbul'un dünyaya açılan kapısı olmalı ve tüm dünyada takip edilir hale gelmeli. Böylesine önemli bir etkinliği destekliyor olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir