CEO’lar ‘Türkiye markası’ için çalışacak

"CEO Platformu"nun Londra'da düzenlediği ilk toplantı, üst düzey şirket yöneticilerini bir araya getirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - DEİK bünyesinde Türk-İngiliz İş Konseyi (TİİK) öncülüğünde, oluşturulan “CEO Platformu”nun Londra'da düzenlediği ilk toplantı, üst düzey şirket yöneticilerini bir araya getirdi. İki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla ilk kez oluşturulan İngiltere-Türkiye CEO Platformu, uluslararası arenada Türkiye'nin markalaşması için çalışacak. Platform; ilk etapta finans, inşaat-altyapı, bilgi teknolojileri, savunma ve havacılık ile enerji sektörlerine odaklanacak.

Başbakan Erdoğan ile İngiltere Başbakanı Cameron'ın da destek verdiği CEO Forum'da konuşan Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, “Yatırımcılar, Türkiye ile İngiltere arasındaki büyük sinerjinin sunduğu olanakları farkediyor. Türkiye, Avrupa'nın en hızlı büyüyen ekonomisi ve İngiliz şirketlerin görmezden gelemeyeceği bir pazar" dedi. Vodafone Group CEO'su Vittorio Colao da “Bu kadar dinamik ve büyüyen bir ekonomide var olmaktan gurur duyuyoruz” diye konuştu.

Vodafone Türkiye, Teknoloji Komitesi’nde

CEO FORUM’DA İngiliz tarafından henüz net olarak çalışma komitelerinin başkanları belli olmazken, Türk tarafında dağılım gerçekleşti. Her bir çalışma komitesine iki CEO’nun başkanlık etmesi de gündemde. İlk etapta belirlenen çalışma komiteleri başkanları ise şöyle;

Finansal hizmetler: Doğuş Grubu

Bilgi-telekomünikasyon-teknoloji

sektörü: Vodafone Türkiye

Savunma sanayi ve havacılık sektörü:

Koç Holding ve THY

Elektrik üretim, yenilenebilir enerji ve

verimlilik: Sabancı Holding

Petrol, doğalgaz dağıtımında enerji

koridoru: Çalık Holding

Altyapı ve İnşaat: Borusan Holding

Bu konularda ilginizi çekebilir