Cepten başka şeyler gidiyor haberiniz yok

Hisarcıklıoğlu, su yüzde 15 artmış, elektrik yüzde 40 artmış, doğalgaz yüzde 30 düşmüş, benzin yüzde 28, mazot yüzde 35 artmış. Kur ise 9 senedir değişmiyor" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AKSARAY - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 2009 başından bu yana su fiyatlarının yüzde 15, elektriğin yüzde 40, benzinin yüzde 28 ve mazotun yüzde 35 oranında arttığını, doğalgaz fiyatlarının ise yüzde 30 oranında düştüğünü belirterek, "Bunlar sanayinin ana girdileri değil mi arkadaş? Doğru şeyleri konuşalım" dedi.

Hisarcıklıoğlu, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Grand Eras Otel'de düzenlenen "İşadamlarını Bilgilendirme ve Müşterek Ödül Töreni"ne katıldı.

Türkiye'nin krizin etkisinden kurtulan dünyadaki 16 ülkeden birisi olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, "Son 4 çeyrektir Türkiye ekonomisi hızla büyüyor. Milli gelir seviyesi açısından baktığımızda kriz öncesinden daha iyi durumdayız" diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin büyümesinin önündeki temel probleminin ithalat ve ihracattaki dengenin kurulamaması olduğunu ileri sürerek, "Türkiye ekonomisi büyüdüğü zaman 1 milyon 100 bin kişiyi işe bağladı. Kulağımız özel sektörde olacak, hedefimiz özel sektörün önünü açmak olacak. Az bir destekle özel sektör, 1 milyon 100 bin kişiye iş verdi" değerlendirmesinde bulundu. 

İthalat ve ihracat yapan iş adamlarının 9 yıldır kurdan bahsettiğini dile getiren Hisarcıklıoğlu, 9 yıldır dövizin aynı fiyatta kaldığını belirterek, şunları söyledi:

"Değişmediğine göre ne yapacağız? Kur, ihracatta çok önemli unsurlar arasında ama mesele sadece kur değil. Cepten başka şeyler gidiyor haberiniz yok. 2009 başından bu yana su yüzde 15 artmış, elektrik yüzde 40 artmış, doğalgaz yüzde 30 düşmüş, benzin yüzde 28, mazot yüzde 35 artmış. Bunlar sanayinin ana girdileri değil mi arkadaş? Doğru şeyleri konuşalım. Siyasetçi de bürokrasi de buna baksın. 'Kur' diyoruz ama 8-9 senedir kur değişmiyor. Kapatın kur işini. 'Suya, mazota zam yapmayın ki rakibimle yarış edebileyim' deyin."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir