Cerrah, görevini Hüseyin Çapkın'a devretti

Törende Cerrah, Çapkın'ı tören mangası ile karşıladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Osmaniye Valiliği'ne atanan Celalettin Cerrah, İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevini eski İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'a devretti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinde gerçekleştirilen devir teslim töreninde, Cerrah, Çapkın'ı tören mangası ile karşıladı.

Karşılamanın ardından bir konuşma yapan Cerrah, 4 Mart 2003'ten beri İstanbul Emniyet Müdürü olduğunu anımsatarak, "Bugün sizlere veda ediyorum. Bu süre zarfında hep beraber İstanbul'un huzur ve güvenliği için çalıştık. Bundan sonra da Hüseyin Çapkın Müdürümüze görevi devir teslim ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun. Kendisine başarılar diliyorum" dedi.

Hüseyin Çapkın da görevi Cerrah'tan devraldığını anımsatarak, "Celalettin Bey, 6 yılı aşkın bir süre İstanbul gibi bir metropol kentinde emniyet müdürlüğü görevi yaptı. Bu meslek, çileli bir meslektir. Hele böyle bir şehirde emniyet müdürlüğü yapmak ağır bir görevdir. Celalettin Bey, bundan yüz akı ile çıktı. İstanbul, dünya metropol kentleri arasında asayişi ve huzur en düzgün olan illerden birisidir" şeklinde konuştu.

Celalettin Cerrah'ın doğru, dirayetli ve akılcı yönetiminin İstanbul'un asayişinin sağlanmasında etkili olduğunu belirten Çapkın, "30 bini aşan personelin gece gündüz süren çalışmaları, bu başarıyı getirmiştir. İstanbul'un huzurlu bir kent olduğunu biz diğer illerden de görüyoruz. İstanbul'da başarılı olmuştur ki Osmaniye Valiliği ile taltif edilmiştir. Başta Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız olmak üzere, Celalettin Bey'i terfi ettirerek, polis teşkilatına ne kadar güvendiklerini göstermişlerdir" dedi.

Törende Celalettin Cerrah'tan aldıkları bayrağı daha yukarılara taşımak için çabalayacaklarını da söyleyen Çapkın, şunları kaydetti:

"Biz göreve bugün başlayacağız. Polis teşkilatı dinamik bir teşkilattır. Gelişen çağa tereddütsüz ayak uydurmaktadır. Atatürk ilke ve inkılapları ışığı altında daha da gelişmektedir. Bizden sonra da gelecek arkadaşlarımız bayrağı daha yukarılara taşıyacaklardır. Bu bir hizmet yarışıdır. Daha önce yapılan işleri geliştireceğiz. Devlette süreklilik esastır. Hizmetimizi yaparken halkın desteğini almak için daha yoğun çaba sarf edeceğiz. Kamuoyu oluşturmak açısından basının önemini biliyoruz. Daha önceki yönetimde olduğu gibi basınımızla iş birliği içinde olacağız."

Cerrah Törenle uğrulandı

Düzenlenen devir teslim törenin ardından, basın mensuplarına poz veren Cerrah ve Çapkın, İstanbul Emniyet Müdürlüğü makamına çıktı.

Devir teslimden töreninin ardından Celalettin Cerrah, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden tören mangası ile uğurlandı.