”Çetelerle kararlı bir mücadele verdik”

Başbakan Erdoğan, önlerine çıkarılan tüm engelleri demokrasi ve hukuk çerçevesinde sabırla, soğukkanlılıkla metanetle geride bıraktıklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önlerine çıkarılan tüm engelleri demokrasi ve hukuk çerçevesinde sabırla, soğukkanlılıkla metanetle geride bıraktıklarını ifade ederek, "Milletin iradesini gaspetmeye, hukuk devletini çiğnemeye niyetlenmiş, illegal örgütlenmeye, çetelere, mafyaya; yılmadan, yorulmadan, asla geri adım atmadan kararlı bir mücadele verdik" dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanlığının Balçova Termal Tesisleri'nde düzenlediği yemekte konuşan Başbakan Erdoğan, hafta sonunda Partinin 3. Olağan Kongresi'ni gerçekleştireceklerini, bütün teşkilat olarak bu kongrenin heyecanı ve hazırlığı içerisinde olduklarını belirtti.

İlçe kongrelerini, il kongrelerini geçen yıl tamamladıklarını, kalanları bu yıl içerisinde bitirdiklerini anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Şimdiyse büyük kongremizi gerçekleştirerek yolumuza devam edeceğiz. Partimizi kurduğumuz 14 Ağustos 2001 tarihinden bu yana, yani yaklaşık 8 buçuk yıldır zorlu, meşakkatli, ama bir o kadar da onurlu, samimi bir yolculuk yapıyoruz. Girdiğimiz ilk genel seçimlerde milletimizden büyük teveccüh gördük. O günden bu yana her seçimde milletin sevgisine mazhar olduk. İktidarda bulunduğumuz yedi yılda onlarca yılın ihmalini, eksiğini giderdiğimiz gibi geçmiş iktidarların, ancak önümüzdeki otuz kırk yılda, elli yılda tamamlayacakları hizmetleri biz bu yedi yıllık zaman dilimine sığdırdık.

Eğitim, sağlık, adalet, emniyet, ekonomi, ulaştırma, enerji gibi birçok alanda Cumhuriyetimizin rekorlarını kırdık. Pek çok alanda yeniliklere imza attık. Tarihimizin en köklü reformlarını bu dönemde gerçekleştirdik. İç ve dış politikada ezberleri bozduk. Yenilikçi adımlar attık. Bu yedi yılın her bir saatini, dakikasını, her bir anını milletimize hizmet aşkıyla, sevdasıyla geçirdik. Hiç bir zaman milletimizin yüzünü yere baktırmadık, yere eğdirmedik. Hiç bir zaman milletimizin onurunun çiğnenmesine müsamaha göstermedik, aksine Türkiye'nin başını dik tuttuk. Milletimizin kutsal bildiği her değeri kutsal bildik ve daha da yücelttik. Cumhuriyetimize de demokrasiye de laikliğe de sosyal hukuk devleti ilkesine de aynı sosyal sorumlulukla eşit ölçüde sahip çıktık. Hepsini aynı kıymette bildik. Hepsinin bu ülke için bu millet için birleştirici bir çimento, bütünleştirici harç vazifesi gördüğünü savunduk."

Türkiye'nin ortak paydaları olduğu bu değerleri ısrarla vurguladıklarını belirten Erdoğan, demokrasiye yönelik, millet egemenliğine yönelik her türlü tehdidi, her türlü girişimi cesaretle, kararlılıkla göğüslediklerini ifade etti.

Millet iradesi üzerinde hiç bir vesayete, hiç bir gölgeye, karartıya asla izin vermediklerini söyleyen Erdoğan, "Milletin iradesini gaspetmeye, hukuk devletini çiğnemeye niyetlenmiş, illegal örgütlenmeye, mafyaya, çetelere; yılmadan, yorulmadan, asla geri adım atmadan kararlı bir mücadele verdik. Önümüze çıkarılan tüm bu engelleri demokrasi ve hukuk çerçevesinde sabırla, soğukkanlılıkla, metanetle geride bıraktık. Tahriklere, provokasyonlara iftiralara, karalamalara, kışkırtmalara prim asla vermedik. Bizi bu haklı mücadelemizden, bu onurlu yürüyüşümüzden geri çevirmek isteyenlere asla boyun eğmedik."