Çetin Doğan yeniden cezaevinde

1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan tutuklandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Balyoz Planı iddiaları soruşturması kapsamında hakkındaki yakalama emri çerçevesinde İstanbul Adliyesine gelen eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan tutuklandı.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde nöbetçi savcıya ifade veren, Doğan yeniden tutuklandı.

İstanbul nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesinde, emekli Orgeneral Doğan'ın yüzüne hakkında verilen karar okundu.

Çetin Doğan, cezaevine gönderilirken en kısa zamanda bu işin biteceğine, adaletin yerini bulacağına inandığını ve bundan hiç kuşku duymadığını söyledi.

Doğan, ayrıca 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

Avukatları, Çetin Doğan'ın büyük olasılıkla Metris Cezaevi'ne götürüldüğünü kaydetti.

"Bayloz, uyduranların kafasına inecek"

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinin önünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çetin Doğan, hastalığıyla ilgili tedavi önerilerini göz ardı ettiğini belirterek, arkadaşlarını yalnız bırakamayacağını belirtti.

Bu mücadeleye onlarla birlikte devam edeceğini ifade eden Doğan, "Herkes görecek ki bu balyoz, çıkaranların, uyduranların kafasına inecek" dedi.

Sağlık durumunun nasıl olduğunun sorulmasına üzerine Doğan, şunları söyledi:

 "Şu an samimiyetle söylüyorum. Kalp, ilaçların dozlarını 4 kat artırmak suretiyle iyiye doğru gidiyor. Ama dün çıktığım zaman 18 idi tansiyonum. Resmi kayıtlarda da vardır. Bir gün önce de öyleydi. Fakat burada bir talep ya da karşılıklı görüşmeler olduğunu öğrendim. Silahlı Kuvvetlerde 50 yıl kalmış bir insanım. Kurumumu zor durumda bırakacak herhangi bir işlem, gayret yapamazdım. O yüzden de 18 tansiyonla dışarı çıktım. Dimdik ayaktayım. Hastanede de arkadaşlarım çok yakından ilgilendiler. Onların hepsine minnettarım."

Bu konularda ilginizi çekebilir