Çetin Emeç ölümünün 21. yılında anılıyor

Basın Konseyi, Emeç'in öldürülüşünün üzerinden 21 yıl geçmesine rağmen basın özgürlüğünün istenen standartlarda olmamasını büyük bir ayıp olarak nitelendirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Basın Konseyi, "Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Çetin Emeç'in hain bir saldırıya uğrayarak şehit edilmesinin üzerinden 21 yıl geçmiş olsa da, iletişim (ifade, basın) özgürlüğünün istenen standartlara yükseltilememiş olmasını, büyük bir ayıp olarak gördüklerini" bildirdi.

Konseyden yapılan yazılı açıklamada, "Türk basınının simge isimlerinden Çetin Emeç'i katledilmesinin 21. yılında, saygı ve özlemle anıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Çetin Emeç'in, gerek gazetecilikteki başarısıyla gerekse meslek örgütlerindeki çalışmalarıyla gazetecilik mesleğini onurlandırdığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Çetin Emeç'in hain bir saldırıya uğrayarak şehit edilmesinin üzerinden 21 yıl geçmiş olsa da, iletişim (ifade, basın) özgürlüğünün istenen standartlara yükseltilememiş olmasını büyük bir ayıp olarak görüyoruz.

Çetin Emeç, Abdi İpekçi, Uğur Mumcu, Hrant Dink gibi seçkin gazetecilerin çizdikleri yolda yürüyen gazeteciler, kamuoyunun bilgi edinme hakkına hizmet etmektedirler ve onlar var olduğu sürece Türkiye karanlığa gömülmeyecektir."

Bu konularda ilginizi çekebilir