Çevreye yaklaşık 135 milyon lira yatırdı

GRI'nin onayladığı rapora göre, Koç Topluluğu şirketlerinin çevresel etkilerde azalma ve koruma sağlayan yatırımları toplamı 134,6 milyon lira olarak gerçekleşti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Koç Topluluğu, geçen yıl 134,6 milyon liralık çevre yatırımı yaptı.

Koç Topluluğu'nun 1 Ocak 2010–31 Aralık 2010 tarihleri arasında hayata geçirdiği uygulamalardan oluşan 2010 yılı Kurumsal Sosyal Sorumluluk Raporu yayımlandı.

Bu yıl kapsamı genişletilen rapora dahil edilen Topluluk şirketi sayısı 10'dan 18'e yükselirken, raporda, Topluluk şirketlerinden Arçelik, Aygaz, Ford Otosan, Koç Bilgi Grubu şirketleri, Opet, Otokar, Otokoç Otomotiv, Tat, Tofaş, TürkTraktör, Tüpraş ve Yapı Kredi'nin sosyal, ekonomik ve çevresel alanlardaki uygulama ve sürdürülebilirlik performanslarına yer verildi.

Global Reporting Initiative (GRI) tarafından onaylanan rapora göre, Koç Topluluğu şirketlerinin çevresel etkilerde azalma ve koruma sağlayan yatırımları toplamı 134,6 milyon lira olarak gerçekleşti.

Bu yatırımların bir kısmı enerji tasarrufu için yapılırken, bu amaçla hayata geçirilen çalışmalar, 1 milyon adet fidan dikimine ve 120 bin aracın hava kirliliğinin sıfırlanmasına eşdeğer şekilde 330 bin tonluk karbondioksit azaltımı sağladı.

Geçen yıl rapora dahil olan Koç Topluluğu şirketlerinde tasarruf edilen toplam enerji miktarı ise yıllık 55 bin hanenin enerji harcamasına denk gelen 3.352.915 GJ (Gegajoule) olarak gerçekleşti.

Rapora göre, 2010 yılında ağaçlandırma çalışmaları sonucunda Koç Topluluğu genelinde 42 bin 747 adet fidan dikildi. Dikilen fidanlar 6 bin adet aracın yıllık emisyonunun sıfırlanması anlamına geliyor.

Geçen yıl Koç Topluluğu şirketlerinde geri kazanılan su miktarı 12,6 milyon metreküp olarak gerçekleşirken, bir kişinin günlük su harcamasının yaklaşık 100 litre olduğu gerçeğinden hareketle Koç Topluluğu'nda geri kazanılan su miktarı 1,2 milyon kişinin günlük su tüketimine eşit.

Rapora dahil olan Koç Topluluğu Şirketleri, 2010'da toplam 236 farklı bağış, sponsorluk ve sosyal proje çalışması gerçekleştirdi. Bu çalışmalara 10 bin 595 topluluk çalışanı da gönüllü olarak katıldı. Topluluk şirketlerinin geliştirdiği çeşitli projelerle 35 bin 223 kişinin meslek eğitimine de destek verildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir