Cezayirlilerin yeni rotası Türkiye

YAYINLAMA
GÜNCELLEME




CEZAYİR - Arap ülkelerinde yaşanan devrimlerden sonra Cezayir'de halk, yılbaşı tatilini geçirmek için Türkiye'yi tercih etmeye başladı.
Cezayirlilerin tercih ettiği ülke Tunus, bu ayrıcalığını Türkiye ve Fransa gibi ülkelere kaptırırken, Antalya ve İstanbul Cezayirli turistlerin gözbebeği haline geldi.
Antalya'yı ilk defa üç yıl önce ziyaret ettiğini ve o günden bu yana şehrin tutkunu olduğunu belirten Cezayirli yatırımcı Es-Seyyid Rabih yaptığı açıklamada, "Antalya çok temiz bir şehir, bu haliyle de doğudan ziyade bir batı şehrine benziyor. Verilen hizmet çok kaliteli ve otelleri de çok konforlu" diye konuştu.

Turizm acentası sahibi Hamdis Masinisa da, "Her gün müşterilerimden en az 15'i İstanbul'a gitmek için rezervasyon yaptırıyor. Günlük sefer sayısı daha çok olsaydı, bu sayı daha fazla olurdu" dedi.

İstanbul'un hem turistik ve ekonomik bir rota, hem de Çin, Tayvan ve Bangkok gibi Asya ülkelerine geçiş için bir üs görevi gördüğünü kaydeden Masinisa, Cezayir Havayolları'na İstanbul'a düzenlenen sefer sayısını artırması çağrısında bulundu.
Cezayir-İstanbul uçak bileti fiyatları normal dönemlerde 300 dolar iken, bu rakam yılbaşı gibi özel günlerde 400 dolara kadar yükseliyor.

Cezayirlilerin yılbaşı tatilini geçirmek için tercih ettiği diğer ülkeler arasında Fransa, Fas, Dubai ve Tunus yer alıyor. Bu ülkelerin tercih edilmesinde konuşulan dilin önemli rol oynadığı belirtiliyor.