CHP 'makro denge'de meydan okudu

Ekonomi programını açıklayan Kılıçdaroğlu, "CHP dışında hiçbir siyasal parti, makro dengeleri iyi belirlenmiş böyle bir rapor hazırlamamıştır" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – CHP'nin Ekonomi Programı, İstanbul Hilton Oteli'nde açıklandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin ekonomi programıyla sosyal devleti tekrar ayağa kaldıracaklarını, ekonominin uluslararası rekabet gücünü arttırarak daha dinamik, daha güçlü, üretken, istihdam yaratan bir yapıya kavuşturacaklarını belirtirken kırılgan, dışa bağımlı, ithalata bağlı bir ekonomi değil, kendi iç dinamikleri olan, güçlü, rekabet edebilen, istihdam yaratabilen, kalıcı istikrarı sağlayan bir ekonomiyi yaratmayı amaçladıklarını vurguladı.

Bunun için yüzde 7 büyüme hızını hedeflediklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Bunun makro dengeleri nelerdir, ayrıntılarıyla bu iki kitapçığımızda var. Ve şunu iddia ediyoruz: CHP dışında hiçbir siyasal parti, makro dengeleri iyi belirlenmiş, hedefleri iyi konmuş böyle bir raporu hazırlamamıştır. Biz hazırladık. Bizim çalışmalarımız daha iyidir diyen varsa onlarla her ortamda her yerde arkadaşlarımız tartışmaya hazırdırlar" dedi.

Erdoğan'ı parlamentoya taşıdık, aynı şeyi diğerleri için de yaparız 

Öte yandan BDP'nin desteklediği bağımsız milletvekili adaylarının adaylıklarının veto edilmesinin ardından Yüksek Seçim Kurulu'nın yaptığı "Bazı eksik evraklar gelirse sorun aşılabilir" açıklamasının olumlu olduğunu belirten Kılıçdaroğlu,, "Eğer YSK'nın kararıyla var olan sorun aşılabiliyorsa hiçbir sorunumuz yok, kendilerine teşekkür ederiz. Aşılamıyorsa sorun, dün söylediğimiz yerdeyiz. Biz özgürlük, demokrasi istiyoruz.

Biz nasıl 'Recep Tayyip Erdoğan seçime katılamaz, yasalar engeldir' dendiği zaman Anayasa değişikliği dahil yasaları değiştirmek için karar verdik ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı parlamentoya taşıdıysak, demokrasinin gereği olarak yaptıysak aynı şeyi diğerleri için de yapacağız" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir