CHP, 4-C için çözüm yolu gösterdi

Meclise sunulan yasa teklifi ile 4-C kapsamındaki işçilerinin memur, sürekli işçi kadrolarına veya sözleşmeli personel pozisyonlarına geçirilmesi amaçlanıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP, 4-C kapsamındaki geçici personelin ve eylemdeki TEKEL işçilerinin memur, sürekli işçi kadrolarına veya sözleşmeli personel pozisyonlarına geçirilmesi için yasa teklifi hazırladı.

Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında yasa teklifiyle ilgili bilgi veren CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, TBMM Başkanlığına sunulan teklifin; 4-C kapsamında çalışanların 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu ile düzenlenen memur, işçi ve sözleşmeli personel kadrolarına geçişini düzenlediğini ve hem 16 bini bulan 4-C kapsamında çalışanları hem de halen eylemde olan TEKEL işçilerini kapsadığını kaydetti.

Okuyan, Teklifin yasalaşması halinde, kamunun, "sosyal ve çalışma güvencesi olmayan" 4-C statüsünde istihdam yoluna gitmeyeceğini belirtti

Teklifte, başvuruların 2010 yılı sonuna kadar yapılmasının öngörüldüğünü anlatan Oyan, şeker fabrikalarının özelleştirilmesinde de yeni binlerce çalışanın aynı statüye geçmesinin söz konusu olduğuna işaret etti.

Ayrıca Başbakan'ın, TEKEL işçilerinin eyleminin ideolojik olduğunu ve ay sonunda buna müdahale edecekleri yönündeki açıklamasını değerlendiren Okuyan,"Başbakan benim teklifimi görürse çok heyecanlanacak ve uygulamak için düğmeye basacaktır. Bir Başbakan, kendi ülkesini sorunsuz ve istikrarlı biçimde yönetmekle mükelleftir. 4-C gibi çağ dışı ve köle uygulaması, Türkiye'de sosyal mücadelenin geldiği düzey itibariyle kabul edilemez. Bizatihi Başbakan'ın konuşmaları işçiyi daha fazla eylemliliğe itmiştir. Kendisine daha fazla itidal ve olumlu çaba içine girmesini öneriyorum" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir