CHP, 6 yıllık soru önergelerini sordu

Sevigen, soru önergelerinin, Başbakan ve bakanlıklar arasındaki dağılımını sordu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, son 6 yılda TBMM Başkanlığının onayından geçerek, Başbakan ve Bakanlar Kurulu üyelerine iletilen soru önergelerinin sayısını öğrenmek istedi.

Sevigen, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına sunduğu önergesinde, soru önergelerinin, Başbakan ve bakanlıklar arasındaki dağılımını sordu. Soru önergelerinin, ne kadar süre sonra yanıtlandığı sorusunu yönelten Sevigen, ''Başbakan ve Bakanlar Kurulunun henüz cevap vermediği soru önergesi sayısı kaçtır? Bu soru önergeleri, hangi tarihten bu yana cevaplanmayı bekliyor? Soru önergelerine zamanında cevap verilmemesinin gerekçeleri nelerdir?'' dedi.

CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Temmuz 2003-Temmuz 2004 döneminde, neden yasa hükmüyle ticari mevduatın garanti kapsamına alınarak, yüzde 100 güvence verildiğini sordu. Oyan, bu uygulamadan hangi şirketlerin yararlandığını öğrenmek istedi.

CHP'li Ateş'te  2002-2008 arasında özelleştirilen kurumları sordu

Öte yandan CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, 2002-2008 yılları arasında özelleştirilen kurumları ve özelleştirme gelirlerini sordu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde Ateş, son 6 yılda özelleştirilen kurumların yüzde kaçının hangi bedelle özelleştirildiğini, kimler tarafından satın alındığını öğrenmek istedi.

Ateş, bu yıllar itibariyle özelleştirme gelirlerinin ne kadar olduğunu, özelleştirme sonucu elde edilen kaynağın nerede kullanıldığını, bu kuruluşların özelleştirme dönemindeki kar ve zarar durumlarını sordu. CHP'li Ateş, özelleştirme nedeniyle el değiştirilen kuruluşlarda kaç personelin başka kurumlara nakledildiği, iş akdi fes edilen personel olup olmadığı sorusunu yöneltti.

Ateş, Erdoğan'a yönelttiği başka bir soru önergesinde, Ankara'da son 1 yıl içinde kapanan ve açılan işyerleriyle işini kaybedenlerin sayısını sordu.