CHP bedelli teklifini TBMM'ye verdi

CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi, bedelli askerlikle ilgili düzenlemeler getiren yasa teklifini meclise sunduklarını bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, bedelli askerlikle ilgili düzenlemeler getiren yasa teklifini TBMM Başkanlığına sunduklarını söyledi. 

Hamzaçebi, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, teklife ilişkin bilgi verdi. Hamzaçebi, teklifte belirli gelir düzeylerine göre bedel ücreti öngörüldüğünü, ekonomik durumu uygun olmayanlar için de temel eğitim süresi belirlendiğini kaydetti. 

Gönül: İçtüzüğe göre değerlendirilecektir

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, CHP'nin bedelli askerlikle ilgili yasa teklifine ilişkin, "Her yeni teklif Meclis İçtüzüğüne göre, elbette değerlendirilecektir" dedi.

CHP'nin bedelli askerlikle ilgili yasa teklifi ve bu konuda Milli Savunma Bakanlığı tarafından herhangi bir hazırlık yapılıp yapılmadığına ilişkin soru üzerine, Gönül, "Milli Savunma Bakanlığı'nın neler hazırladığını siz daha önceden biliyorsunuz" dedi. Mevcut kanunun maddelerini defaatle izah ettiğini ifade eden Gönül, "Her yeni teklif Meclis İçtüzüğüne göre, elbette değerlendirilecektir" diye konuştu.

"AK Parti olarak teklife sıcak mısınız, soğuk mu?" sorusu üzerine Gönül, kendisinin parti adına konuşmadığını, kişisel görüşünü de açıklamayacağını söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir