CHP bu kez Youtube için AYM'de

CHP'li Tanrıkulu, Twitter'ın ardından bu kez YouTube’a erişim engelinin kaldırılması amacıyla Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruda bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, YouTube’a erişim engelinin kaldırılması amacıyla Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruda bulundu. 

Tanrıkulu yaptığı açıklamada, sosyal paylaşım sitesi Twitter’la ilgili başvurularının Anayasa Mahkemesi tarafından evrensel hukuk ilkeleri çerçevesinde oy birliğiyle kabul edildiğini anımsatarak, “Türkiye’de tarihinin en geri noktasında bulunan ifade özgürlüğünün engellenemeyeceği yönünde karar verilmişti” dedi. Ne var ki, youtube.com isimli sosyal paylaşım sitesine de erişim insan hak ve özgürlüklerine aykırı olarak engellendiğini ifade eden Tanrıkulu, “Bu nedenle dün de anılan siteye erişimin engellenmesi ile ilgili olarak Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru hakkımızı kullanmış bulunmaktayız” dedi. Tanrıkulu açıklamasında şunları kaydetti: 

“Bizler Türkiye’de düşünce ve ifade özgürlüğü gibi en temel insan haklarının korunması için çaba sarf ederken, AKP iktidarı ve Recep Tayyip Erdoğan her tür özgürlüğün önünde engel olarak durma ısrarını sürdürmektedir. AYM’nin, evrensel hukuk kuralları çerçevesinde Türkiye’nin uluslararası alanda itibarını kurtaran Twitter kararına saygı duymadığını söyleyen Recep Tayyip Erdoğan’ın ve bu kararı ‘Twitter’ın eline verilmiş bir koz’ olarak değerlendiren Bülent Arınç’ın özgürlüklerle ilgili anlayışlarının hiçbir demokraside yeri yoktur. 

İfade özgürlüğü elbette ki sınırsız değildir; ancak AKP iktidarının yapmaya çalıştığı gibi, kendisinden olmayan tüm düşünce ve ifadelerin engellenmesi gibi bir düşünce ise asla kabul edilemez. Bilişim çağında ifade özgürlüğü platformları ülke sınırlarının ötesindedir.” 

Bu konularda ilginizi çekebilir