CHP, cennetten yer vaat ediyor

Devlet Bakanı Çiçek, tutuklu olmanın milletvekili aday adayı olmaya engel teşkil etmediğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, "CHP, akıl almaz, her şeyi vaat ediyor, neredeyse cennetten hepimize birer parsel yer verecek, 'şunu yapacağım bunu yapacağım' diyor" dedi.

Cemil Çiçek, Beyaz TV'de canlı yayınlanan "Beyaz Koltuk" programında gazeteciler Deniz Güçer ve Metin Özkan'ın sorularını yanıtladı.

BDP'nin 12 Haziran'da yapılacak milletvekili seçiminde destekleyecekleri aday listelerinde, bazı KCK davası tutuklularının da bulunduğunun belirtilmesi üzerine Çiçek, kimlerin milletvekili adayı olup olmayacağının yasalarda belli olduğunu söyledi.

Yasalarda yazılı şartları taşıyanların aday adayı olabileceklerini, bu kişilerin aday olup olmamasına da siyasi partilerin karar vereceğini belirten Çiçek, "Diyelim ki size göre, başkasına göre sakıncalı bazı kimseler var. Bunu vatandaş kendisi takdir eder, tayin eder. İlk defa yapılmıyor ki; geçen sefer de tutuklu adaylar vardı. Tutuklu olmak aday olmaya engel teşkil etmiyor. Siyaseten doğru mu, yanlış mı? Size göre, bana göre yanlış olur ama millet der ki 'ben yanlış görmüyorum' veya millet der ki 'tamam o yanlış'. Bu konuda milletin takdirini esas alıyoruz, önemsiyoruz. Yasalara uygun olmak kaydıyla herkes istediği kişiyi koyar, onu bizim tayin, tekdir etmemez doğru olmaz" diye konuştu.

"Devletin başını belaya sokarsınız"

Tüm siyesi partilerin yarın saat 17.00'ye kadar aday listelerini Yüksek Seçim Kuruluna teslim edeceğini anımsatan Çiçek, bundan sonra da bir gelenek olarak tüm partilerin seçim beyannamesini açıklayacağını söyledi. Çiçek, şunları kaydetti:

"Herkesten bizim beklediğimiz, beni eleştirsin meydanlarda eleştirecek ama kendisi bu sorunları nasıl çözecekse çözüm yollarını ortaya koysun. Biz söylüyoruz, biz yapmaya kalktığımızda bir suçlamadır gidiyor. Gelin bu dönem farklı bir şey yapalım. Meslek kuruluşlarına da çağrıda bulunuyoruz, siyasi partiler gelsinler 'şunu yapacağız, bunu yapacağız' diyerek değil, kaynağını da göstererek açıklasınlar. Kaynaksız 'ben onu yapacağım, ben şunu yapacağım' derseniz, sonra devletin başını belaya sokarsınız. CHP, akıl almaz, her şeyi vaat ediyor, neredeyse cennetten hepimize birer parsel yer verecek, 'şunu yapacağım bunu yapacağım' diyor. 1991 seçimlerine girerken, erken emeklilik gibi bir şey getirdiler. Bunu getirenler, bir defa daha Başbakan oldular ama bugün o erken emekliliğin faturasını 60 katrilyonunun üzerinde bütçe açığıyla biz ödüyoruz."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir