CHP destek vermezse MHP ile devam ederiz

Yerel seçimlerin öne alınmasına yönelik çalışmalarla ilgili AK Parti Grup Başkanvekili Canikli "MHP destek verdi, ancak CHP destek vermedi. Şimdi tekrar görüşeceğiz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, yerel seçimlerin öne alınmasına yönelik çalışmalarla ilgili, ''Diyelim ki CHP destek vermezse biz MHP ile yine devam edeceğiz. Bu değişikliği gerçekleştirmek için bir sorun çıkacağını tahmin etmiyoruz'' dedi.
 
Canikli, AK Parti Genel Merkezi'ne gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Yerel seçimleri erkene alan kanunun Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından yeniden görüşülmek üzere Meclis'e gönderilmesinin ardından gelinen durumun sorulması üzerine Canikli, ''Diğer siyasi partilerle, CHP ve MHP ile görüşmeler yapacağız'' yanıtını verdi.
 
Söz konusu partilerin yerel seçimlerin öne alınmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifine destek vereceklerini bildirdiklerini hatırlatan Canikli, şunları söyledi:
''MHP bu desteği verdi, ancak CHP destek vermedi. Şimdi tekrar görüşeceğiz. Eğer bir mutabakat sağlanırsa, 3 siyasi partiyle veya herhangi bir tanesiyle mutabakat sağlanırsa bu konuda biz adım atacağız. İlk mahalli seçimlerin öne alınması, son bahar aylarında yapılması konusunda gerekli adımları atacağız.''
Teklif edilecek seçim tarihinde bir değişiklik olup olmadığı yönündeki soru üzerine Canikli, ''Görüşmelere bağlı. Diğer siyasi partilerle yapacağımız görüşmeler neticesinde ortaya çıkacak sonuç son derece önemli. Bunu tek başına belirleme imkanımız yok'' dedi.
 
Bir gazetecinin, ''Yine MHP ile uzlaşma sağlanarak tekrar kritik bir noktada kalınması durumunda ne olacak? Çünkü sayıyla ilgili birtakım sıkıntılar var'' demesi üzerine Canikli, şöyle konuştu:
 
''Diyelim ki CHP destek vermezse biz MHP ile yine devam edeceğiz. Bu değişikliği gerçekleştirmek için bir sorun çıkacağını tahmin etmiyoruz. Böyle bir ihtimal durumunda bir sorun çıkacağını tahmin etmiyoruz. Biliyorsunuz dışarıda olan arkadaşlarımız vardı. Onları getirdiğimizde, hem MHP'de hem bizde mazeretleri olan arkadaşlar vardı, sorun çözülür diye düşünüyoruz.''
 
Diğer partilerle ne zaman görüşüleceğinin sorulması üzerine de Canikli, bunun henüz belli olmadığını, bugün netleşme ihtimalinin bulunduğunu söyledi.
Canikli, yapılacak değişikliğin sadece tarih değişikliğiyle mi sınırlı olacağı, içerikte de bir değişiklik olup olmayacağı yönündeki soruya da ''Bunun temel amacı, ilk mahalli seçimlerin kış şartlarından kurtarılıp daha rahat bir ortamda yapılmasını temin etmek amacıyla son bahar ayları, yani ekim ya da kasım aylarına alınması. Bu değişikliğin temel amacı bu'' yanıtın verdi.
 
Bir gazetecinin, ''17 Kasım tarihinden söz ediliyor'' demesi üzerine Canikli, görüşmeden bir tarih telaffuz etmenin şık olmayacağını söyledi.
Canikli, ''Sonuç itibarıyla bunu AK Parti olarak tek başına realize etmemiz, sonuçlandırmamız mümkün değil. Dolayısıyla diğer siyasi partilerle konuşmamız gerekiyor, birlikte karar vereceğimiz bir konu'' diye konuştu.
 
Bu konularda ilginizi çekebilir