CHP Grup Başkanvekilleri seçildi

CHP Grup Başkanvekilliklerine Özgür Özel,Engin Altay ve Levent Gök seçildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhuriyet Halk Partisi'nde Meclis Grup Başkanvekiliği seçimi yapıldı. Grup Başkanvekilliklerine Manisa Milletvekili Özgür Özel, İstanbul Milletvekili Engin Altay ve Ankara Milletvekili Levent Gök, yeniden seçildi.

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan CHP TBMM Grubu'nda, grup yönetimi ve Meclis yönetimi için seçim yapıldı. 

Basına kapalı toplantıda, grup başkanvekillikleri, grup yönetim kurulu, grup disiplin kurulu üyelikleri ve denetçiler için oy kullanıldı. Ayrıca, TBMM Başkanlık Divanı'nda CHP'ye düşen üyelikler için de sandık kuruldu. 

8 adaylı yarış

Toplantıda, 3 grup başkanvekilliği için 8 aday yarıştı. Mevcut grup başkanvekilleri Özel, Altay ve Gök yeniden adaylıklarını koyarken, İstanbul Milletvekilleri Aykut Erdoğdu ve Mahmut Tanal, Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de aday oldu.

İlk turda sadece Özgür Özel, seçilebilmek için yeterli olan 68 oyu aşarak 86 oyla grup başkanvekili oldu.

Daha sonra ikinci tur oylamaya geçildi. İkinci turda ise Engin Altay seçimin galibi oldu. Altay, 84 oy alarak ikinci grup başkanvekili oldu.  

Üçüncü grup başkanvekilini belirlemek için üçüncü tur oylamaya geçildi. Ancak bu turda adaylar 68 oya ulaşamadı, Levent Gök'e 67 oy çıktı.

Dördüncü turdan önce diğer adayların çekilmesi nedeniyle Gök, bu tura tek aday olarak girdi. Gök, 123 oyla CHP Grup Başkanvekilliğine seçildi.

Başkanlık Divanı üyeleri de belirlendi

Basına kapalı grupta milletvekilleri, TBMM Başkanlık Divanı'nda CHP'ye düşen Meclis Başkanvekilliği, 3 katip üye ve 1 idare amirliğini belirlemek için de oy kullandı.

TBMM Başkanvekilliği için tek aday olan ve 123 oy alan CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi'nin ismi belirlendi.

Toplantıda 8 milletvekili katip üyelik için adaylığını koydu, İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi ve Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, sandıktan çıkan isimler oldu. 

TBMM İdare Amirliği için ise Çorum Milletvekili Tufan Köse'nin ismi belirlendi.

Bu konularda ilginizi çekebilir