CHP hem kel hem fodul

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, 8 Nisan Pazartesi günü Silivri Cezaevi’nde görülen Ergenekon davası sırasında çıkan olaylarla ilgili CHP'yi eleştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, 8 Nisan Pazartesi günü Silivri Cezaevi’nde görülen Ergenekon davası sırasında çıkan olaylarla ilgili, "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa duruşma halindeki bir mahkemeye baskın düzenlenmiştir. CHP işte budur; hem kel hem foduldur; hem suçludur hem de bağırır. Milletin vekilleri, millet adına yargılama yapan mahkeme heyetine gidip bu şekilde muamele etme hakkına sahip değildir" dedi.

Çelik, AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, "Ergenekon duruşmasında bazı marjinal grupların, CHP’yi de peşlerine takarak" mahkemeyi sabote etmeye yönelik bazı girişimlerde bulunduklarını söyledi. "Burada CHP’li 25-26 milletvekili Silivri’ye giderek, millet adına yargılama yapan hakimlere hakaret ettiler. Mahkeme salonuna girdiler, hakimleri tehdit ettiler, ‘Çocuklarınız sokakta dolaşamayacak’ dediler. Mahkeme terörize edilmiştir" diyen Çelik, CHP’lilerin mahkemeye baskın düzenlediğini, mahkeme heyetinin tehdit edildiğini belirtti. Protestocuların, polis barikatlarını ve tel örgüleri yıktığı fotoğrafları gösteren Çelik, şöyle konuştu:
"Mahkemeler, millet adına yargılama yapar. Milletin vekilleri, millet adına yargılama yapan mahkeme heyetine gidip bu şekilde muamele etme hakkına sahip değildir. Herhangi bir şeyi protesto edebilirsiniz. Protesto bir haktır, gösteri yapmak, yürüyüş yapmak bir haktır. Eğer protestocular kendilerine yakışır bir şekilde, şiddete bulaşmadan protestolarını yaparlarsa, mesajlarını iletmek istedikleri kesimler tarafından ciddiye alınır ve kendilerine sempati duyulur. Ancak protestocular şiddete bulaştığı zaman, onlar protestocu olmaktan çıkar, suçlu hale gelirler. Hatta kişilere, kişilerin malına zarar vermeye kalkışırlarsa, kamu malına zarar vermeye kalkışırlarsa kendileri suçlu olurlar, orayı terörize etmiş olurlar, daha ileri gittikleri zaman da terörist olurlar."

"CHP ZİHNİYETİ, BÜTÜN DARBELERİN İÇERİSİNDE BULUNMUŞTUR"

Çelik, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa duruşma halindeki bir mahkemeye baskın düzenlendiği vurgulayarak, şunları ekledi:
"CHP işte budur; hem kel hem foduldur; hem suçludur hem de bağırır. Eğer böyle davranırsanız, hukuk sistemi, bağımsız mahkeme diye bir şey olmaz. Bu son derece vahim bir olaydır. Biz bunu şiddetle kınıyoruz. Bunun tekrar etmemesi bizim dileğimizdir. Ümit ederim ki, CHP’li arkadaşlar da bu yaptıklarının yanlış olduğunu anlamışlardır. Bugün sessiz sedasız gidip yerlerine oturmuş olmaları, kürsüdeki hakime karşı bu tutumlarını sürdürmemiş olmalarını, hatalarının farkına varmış olmaları şeklinde değerlendiriyoruz. CHP zihniyeti, bugüne kadar bütün darbelerin içerisinde ya fiilen bulunmuştur ya da fikren bulunmuştur. Zihniyeti itibariyle bunu desteklemiştir. Türkiye’de darbeye zemin hazırlamak üzere, şu ya da bu teşebbüste bulunan insanlar, memleketin mahkemesi tarafından yargılanıyor. Yargılama sonucunu bekleyeceğiz. Öyle veya böyle bir karar çıkacak ve biz buna saygılı olacağız. Siz şimdi, bu darbecilik genlerinizden dolayı, darbecilik alışkanlığınızdan dolayı buna destek oluyorsunuz. Böyle bir şey olabilir mi?"