”CHP, kriz arama alışkanlığından vazgeçmeli”

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ayalan, CHP yönetimi tarafından dile getirilen görüş ve açıklamaların ülkeye zarar verdiğini savundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dr. Şükrü Ayalan, "Mevcut duruşu sağlıklı bir görünüm arz etmeyen CHP, mercekle satır aralarında kriz arama alışkanlığından vazgeçmeli" dedi.

Ayalan yaptığı yazılı açıklamada, Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının, 7 yıllık süre içinde Türkiye'nin ve insanların hayatını köklü bir şekilde değiştiren atılımlar gerçekleştirdiğini, CHP yönetimi tarafından dile getirilen görüş ve açıklamaların ise ülkeye her zaman olduğu gibi fayda değil zarar verdiğini savundu.

"Çözüm üretmek yerine krizden ve gerginlikten medet uman, yıllardır değiştirmediği bu tutumu nedeniyle tabanı da giderek daralan, hizip partisi haline gelen, menapoz-andropoz sendromu etkisindeki yöneticiler tarafından idare edilen CHP, ülkemizin temel sorunlarından da adeta bihaber bir tutum içindedir" ifadelerini kullanan Ayalan, bu durumun, CHP yönetimi tarafından yapılan açıklama ve değerlendirmelere de doğrudan yansıdığını öne sürdü.

Ayalan, "Türkiye'nin her meselesinde çözümsüzlüğü savunmayı temel ilke edinmek, değişime, dönüşüme ve atılıma karşı direnmek, statükodan yana tavır takınmak ve çetelerin avukatlığına soyunmak, kriz çıkarmak ya da çıkarmaya çalışmak en hafif ifadeyle davranış bozukluğunu ve bozuk ruh halini yansıtmaktadır. CHP, şu an tam anlamıyla bu durumdadır" dedi.

"Saptırma ve karalama mantığı"

CHP'nin, mayınlı arazilerin temizlenmesi ile ilgili yasa tasarısı görüşmelerinde aynı siyasi tutumu sergilediğini, parti yöneticilerinin yasa tasarısı ve ilgili metinleri bile okumadan değerlendirme yaptıklarını ileri süren Ayalan, açıklamasında şunları kaydetti:

"Halbuki, defalarca anlatıldığı gibi bu yasanın hiçbir maddesinde 'İsrail' kelimesi geçmediği gibi bu konunun hangi aşamalardan geçeceği de ortalama bir anlama kapasitesine sahip, sınır zeka seviyesindeki herkes tarafından anlaşılabilecek kadar açıktır. Ama CHP'liler bu konuda da saptırma ve karalama mantığı ile hareket etmeye devam etmekte, ancak paranoid bozukluğu ile tanımlanabilecek tepkilerini sürdürmektedirler."

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayalan, şöyle devam etti:

"CHP'nin bu tutum ve davranışlarında başı çeken Grup Başkanvekili Kemal Anadol, sergilediği performansı ve açıklamalarıyla adeta psikolojik sorunlarını ortaya koymaktadır. Anadol'a istemesi halinde tedavisi için gerekli yönlendirmeleri yapabileceğimizi ifade etmek isterim.

Mevcut duruşu sağlıklı bir görünüm arz etmeyen CHP, mercekle satır aralarında kriz arama alışkanlığından vazgeçmeli; ekonomi, sağlık, adalet, eğitim, tarım gibi daha birçok alanda devamlılık ilkesi içinde gelişmeyi ülkü edinen, bu yüzden gecesini gündüzüne katarak çözüm üreten, son olarak dünyadaki finansal krizin Türkiye'ye etkilerini minimum düzeye indirecek e