CHP kurultay düşünmüyor

CHP Tüzüğü, 2011 genel seçimlerinden sonra toplanacak Kurultayda değiştirilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Merkezinden yapılan açıklamada, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının CHP Tüzüğü ile ilgili uyarısı üzerine yapılan değerlendirmeler sonunda, "Bu süreçte kurultay düşünülmediği" bildirildi.

CHP'nin yarın toplanacak Parti Meclisi toplantısı öncesinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında genel merkezde bir değerlendirme toplantısı yapıldı.

Toplantının ardından CHP Genel Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının CHP Tüzüğü ile ilgili uyarısı üzerine yapılan değerlendirmeler sonunda bazı hususların kamuoyuna duyurulmasının uygun bulunduğu belirtildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bu süreçte kurultay düşünülmemektedir.

2011 genel seçimlerinden sonra toplanacak Kurultayda CHP Tüzüğü, Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun daha önce kamuoyuna duyurduğu şekilde değiştirilecek ve beklentilere uygun olarak daha demokratik bir yapıya kavuşturulacaktır.

Sayın Genel Başkan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının uyarısı doğrultusunda uygulanması ertelenen tüzük uyarınca Genel Başkan Yardımcıları ile Genel Sekreteri belirleyecek ve yarın 14.30'da toplanacak olan CHP Parti Meclisinin bilgisine sunacaktır."

Kılıçdaroğlu, Gabriel ve Schulz ile görüştü

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Sigmar Gabriel, Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Başkanı Martin Schulz ve SPD heyeti ile görüştü.

Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'ndeki görüşme sonrası yaptığı açıklamada, uzun ve yararlı bir toplantı gerçekleştirdiklerini Gabriel ve Schulz'a Türkiye'nin AB'ye girişi, anayasa değişikliği süreci ve CHP'nin bu konulardaki çalışmalarını anlattığını söyledi.

Alman SPD ile daha yakın bir işbirliği yapacaklarını, gençlik ve kadın kollarının bu anlamda çalışmalara başladığını kaydeden Kılıçdaroğlu, Almanya'da çok sayıda Türk'ün yaşadığını, bu kapsamda da ilişkilerinin gelişerek süreceğini belirtti.

Sigmar Gabriel de Kılıçdaroğlu ile çok uzun ve yararlı bir görüşme yaptıklarını, bu görüşmenin birkaç hafta önce Almanya'da gerçekleştirilen buluşmanın devamı niteliğinde olduğunu söyledi.

Gabriel, SPD olarak Türkiye'nin AB üyeliğini desteklediklerini, üyeliğin gerçekleşmesi için de ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti. Türkiye'nin çok büyük ve ekonomik alanda hızla gelişen bir ülke olduğunu ifade eden Gabriel, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin Avrupa için çok önemli olduğunu biliyoruz. Almanya Türklerle gurur duyuyor. İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra Türkler, Almanya'nın gelişimine büyük katkı sağladılar. Zaman zaman uyum sorunları oldu ama bunlar aşıldı. Onlar artık bizim hemşehrilerimiz, bizimle birlikte mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşıyorlar."

Bu konularda ilginizi çekebilir