CHP, "Türkmen raporu" hazırlayacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, Kerkük'teki Türkmenlerin yanında olduklarını belirterek, "Sorunlarını saptadık ve önümüzdeki günlerde raporlaştırıp kamuoyuyla paylaşacağız" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP'li belediyelerin yardımlarını Kerkük'teki Türkmenlere ulaştıran heyete başkanlık eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Türkmen kardeşlerimizin bu zor durumunu paylaşmak adına onların yanında olduk. Sorunlarını saptadık ve önümüzdeki günlerde raporlaştırıp kamuoyuyla paylaşacağız" dedi. 

Ağbaba, yaptığı açıklamada, Kerkük'te insanların mağduriyetinin can alıcı boyutta olduğunu, özellikle çocukların sağlıklı beslenme ve hastalık tehdidiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. 

Türkmenlerin ve Kerkük'teki yetkililerin, yardımların boyutundan öte, böyle bir adımın atılmasını değerli bulduğunu aktaran Ağbaba, şunları kaydetti: 

"Dünya ve Türkiye kamuoyunda Türkmenlerin yaşadığı bu durum, bu zulüm yeterince gündeme gelmedi. Biz bu konuyu daha fazla gündemde tutmak adına böyle bir girişimde bulunduk ve bundan sonra da yardımda bulunmaya devam edeceğiz. Bununla beraber hükümetin de Türkmenlere daha fazla kucak açması, daha fazla destek olması gerekiyor. Özellikle Türkmenlerin sorunlarının dünya kamuoyunda daha fazla yer edinmesi konusunda hükümete büyük görev düşüyor. İmkanlarımız belli, kısıtlı olmasına rağmen biz yardımda bulunmaya devam edeceğiz." 

Kerkük'teki çocukların özellikle ders kitabı sorununun olduğunu belirten Ağbaba, çocukların eğitimden mahrum kalmamaları için hemen bir çalışma başlatacaklarını bildirdi. 

"Mağdurların yanında olmaya devam edeceğiz" 

CHP'nin, gıda ve diğer insani yardımları göndermeye devam edeceğini yineleyen Ağbaba, şunları kaydetti: 

"Özellikle vurgulamak istediğim konu, CHP olarak ezilen, mağdur olan kim varsa onun yanında oluyoruz ve olmaya devam edeceğiz. IŞİD bölgede bütün halklara karşı vahşet saçıyor. Biz IŞİD'den kaçan Ezidilere de yardım götürdük Silopi'ye. Kobani'den Suruç'a sığınan Kürt kardeşlerimize de gerekli yardımı yaptık. Şimdi de Türkmen kardeşlerimizin bu zor durumunu paylaşmak adına onların yanında olduk. Sorunlarını saptadık ve önümüzdeki günlerde raporlaştırıp kamuoyuyla paylaşacağız. Ezilen insanın kimliğine, dinine, diline, mezhebine bakmaksızın yanında olmaya, yardım etmeye devam edeceğiz." 

Bu konularda ilginizi çekebilir