CHP'de Grup Başkanvekilliği yarışı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş ve İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, partilerinin grup başkanvekilliği görevine aday olacak.
 
CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, partisinin grup başkanvekilliğine aday olma planını, Ocak ayında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile paylaştığını, Mayıs ayı itibariyle de bu konuda milletvekili arkadaşlarıyla görüşmeye başladığını söyledi.

Şimdiye kadar 100'ün üzerinde milletvekiliyle görüştüğünü anlatan Güneş, "Seçimler 25 Haziranda yapılacak. Ben 15 gün içinde bütün milletvekilleri arkadaşlarımla görüşmüş olmayı planlıyorum. Çarşamba günü, oy hakları yok ancak tutuklu milletvekillerimiz Sayın Balbay ve Sayın Haberal ile de görüşüp hayır dualarını, onaylarını ve desteklerini almak istiyorum. Görüşmelerimi tamamladıktan sonra adaylığımı açıklayacağım" dedi.

İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da grup başkanvekilliği görevine aday olacağını belirterek, "Ben çalışmayı seviyorum. Milletvekili arkadaşlarım da bu konuda beni tanıyorlar. Bu görevde faydalı, başarılı olabileceğimi düşünürlerse beni tercih ederler. Bu konu arkadaşlarımla ayrıca özel bir görüşmeyi gerektirecek husus değil. Çünkü tüm arkadaşlarımız birbirimizi tanıyoruz" diye konuştu.