CHP'de rüşvet ihracı

Genel Başkan Yardımcısı Günaydın, rüşvet aldığı iddia edilen Eyüp İlçe Belediye Meclis Üyesi Hüsnü Bilgin'in partiden ihraç edildiğini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, bir içme suyu dolum tesisi sahibinden rüşvet aldığı iddia edilen Eyüp Belediye Meclis üyesi Hüsnü Bilgin'in CHP'den ihraç edildiğini bildirdi.

Günaydın, yazılı açıklama yaparak, rüşvet iddiası ve ihraç süreci hakkında bilgi verdi.

Günaydın, şunları kaydetti:

"Kemerburgaz'da faaliyet gösteren bir içme suyu dolum tesisi sahibinin, işletmesini genişletmek için plan tadilatı talebinde bulunduğu; Eyüp İlçe Belediye Meclis Üyesi Hüsnü Bilgin'in de önce bu talebe itiraz ettiği ve daha sonra haksız kazanç karşılığında itirazını geri çektiği iddia edilmişti. İşletme sahibinin 11 Temmuz 2011 tarihinde bu iddiasıyla ilgili olarak Eyüp İlçe Başkanlığımıza yazılı başvuruda bulunması üzerine İlçe Başkanımız ve İlçe Yönetimimiz harekete geçmiş, tarafları dinlemiş, konuyu araştırmış ve 16 Temmuz 2011 tarihinde Meclis Üyesi Hüsnü Bilgin'i kesin ihraç talebiyle İstanbul İl Disiplin Kurulu'na sevk etmiş, eş zamanlı olarak, Bilgin hakkında Eyüp Cumhuriyet Savcılığı'na da suç duyurusunda bulunmuştur.

CHP İstanbul İl Disiplin Kurulu da dosya kapsamında gerekli inceleme ve değerlendirmeleri yapmış, iddianın haklılığını göz önünde bulundurarak 30 Eylül 2011 günü 68 numaralı kararıyla Hüsnü Bilgin'i kesin olarak CHP'den ihraç etmiştir."

"CHP hukuksuzluğa, yolsuzluğa rüşvete göz yummaz, kim olursa olsun elini rüşvete uzatan kendisini kapının önünde bulur" diyen Günaydın, "CHP hem merkezi hem de yerel düzeyde dürüst ve saydam çalışma ilkelerinin yürütücüsü ve takipçisi olmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir