CHP'den AKP'li Dişli hakkında soru önergesi

Ünsal, Meclis Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, Adapazarı'ndaki bir soda fabrikası ile ilgili iddialara yer verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Amasya Milletvekili Hüseyin Ünsal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'nin akrabalarına ait olduğunu iddia ettiği bir soda fabrikasının inşaatına göz yuman belediye yetkilileri hakkında soruşturma başlatılıp, başlatılmadığını sordu.

Ünsal, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Adapazarı'ndaki bir soda fabrikası ile ilgili iddialara yer verdi. Fabrikanın inşasına geçen yıl başlandığını ve daha sonra yapılan imar değişikliği ile yasal olmayan duruma "yasal kılıf" hazırlandığını ileri süren Ünsal, önergesinde şu soruları yöneltti:

"İmarsız alanda fabrika satışına ne kadar süre göz yumulmuştur? İmarsız olarak devam eden inşaata hiç ceza kesilmiş midir? Yasal olmayan inşaata göz yumarak görevini kötüye kullanan belediye yetkilileri hakkında bir soruşturma başlatıldı mı?"

CHP'li Ünsal, önergesinde ayrıca dere yatağına yapılan fabrikanın çevreye etkisinin araştırılıp araştırılmadığının da açıklanmasını istedi.