CHP'den Taksim'de yolsuzluk eylemi

CHP İstanbul İl Başkanlığı, yolsuzluk iddialarıyla ilgili Taksim’de protesto gösterisi düzenledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - CHP İstanbul örgütü, yolsuzluk iddialarıyla ilgili olarak Taksim'de bir protesto gösterisi düzenledi. Haziran ayından bu yana bölgede eylem yapılmasına izin vermeyen polis bölgede yoğun güvenlik önlemleri aldı. İstiklal Caddesi'nin Taksim Meydanı'na çıkan bölümünde toplanan kalabalık, beraberinde temsili 30 milyon euro da getirdi. 

Eyleme CHP İstanbul Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül'de katıldı. 

CHP İstanbul İl Örgütünce, İstiklal Caddesi girişinde bir masa üzerine konulan temsili euroların önünde düzenlenen eylemde konuşan Sarıgül, Taksim Meydanı'nın yasaklı olduğunu savunarak, hiçbir demokratik toplumda meydanların vatandaşlara yasak olmadığını söyledi. 

Sarıgül, emniyet mensupları ile vatandaşların karşı karşıya gelmesini kesinlikle arzu etmediğini ifade ederek, şöyle devam etti: 

"Taksim meydanını tüm yurttaşlarımıza açacağız"

"30 Mart akşamı sandıktan çıkacağız ve bu meydanı bütün yurttaşlarımıza açacağız. O nedenle şimdi buradan mahallelere, yurttaşlarımıza gidiyoruz, yurttaşlarla buluşuyoruz. Yurttaşlarımız da bu adaletsizliğin, yolsuzluğun hesabını mutlaka sandıkta soracaktır"  

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu arasında geçtiği iddia edilen ses kaydıyla ilgili eleştirilerde bulundu. 

"İspat edemezsen istifa etmelisin"

CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı bir konuşma gerçekleştirdi. Salıcı “Eğer bu ses kayıtlarının yalan olduğunu ispat edemezsen istifa etmelisin Recep Tayyip Erdoğan” ifadelerini kullandı. Salıcı’dan sonra Mustafa Sarıgül de partililere hitap etti.

Konuşmaların ardından temsili 30 milyon euro havaya atıldı. Kalabalık sloganlarla eylemini sürdürüyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir