CHP'den YSK'ya başvuru

Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, seçim yasaklarına aykırı yapılacak faaliyetlere izin verilmemesi için YSK'ya başvurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, seçim yasaklarına aykırı yapılacak faaliyetlere izin verilmemesi, bu tür faaliyetlerin yayınlanmamasına karar verilmesi talebiyle, Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) başvuruda bulundu. 

CHP Basın Birimi'nden yapılan yazılı açıklamada, Tezcan'ın avukatı aracılığıyla YSK'ya yaptığı başvurunun dilekçesine yer verildi. 

YSK'nın açıkladığı takvim uyarınca, 7 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimi için birtakım yasakların bugün başladığı belirtilen dilekçede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, seçime kadar Nevşehir, Adana, Hatay, Manisa'da toplu açılış ve açık hava toplantılarına iştirak edeceği, 30 Mayıs'ta Başbakan Ahmet Davutoğlu ile İstanbul'un fethinin yıl dönümü törenlerine katılacağı ifade edildi.  

Kanunun açık düzenlemesi karşısında, yapılacak toplu açılış törenleri ve halka hitaplarla ilgili YSK'nın Anayasa'dan kaynaklı görevini yerine getirmesi istenen dilekçede, seçim yasaklarına aykırı yapılacak faaliyetlere izin verilmemesi, bu tür faaliyetlerin yayınlanmamasına karar verilmesi talep edildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir