CHP'nin 14. Olağanüstü Kurultayı yarın yapılacak

Program taslağında, milletvekili dokunulmazlığı, YÖK ve ÖSS'nin kaldırılmasının da bulunduğu 55 konu başlığı yer alıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - CHP'nin, 21 Aralık Pazar Günü yapılacak 14. Olağanüstü Kurultayı'nda, delegelerin onayına sunulacak program taslağında, emeklilik gün sayısının 7 bine indirilmesi, milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması, Alevilerin Diyanet'te temsil edilmesi, YÖK'ün ve ÖSS'nin kaldırılmasının da bulunduğu 55 konu başlığı yer alıyor.

CHP Genel Merkezi Basın Biriminden yapılan yazılı açıklamaya göre, program taslağındaki ekonomik alandaki öneriler arasında, ulusal bankacılıkta yabancı payının sınırlandırılması, KDV oranlarında indirim, ÖTV'de muafiyetlerin getirilemesi, KOBİ Bakanlığı kurulması, spekülatif yabancı sıcak para bağımlılığına son verilmesi, çiftçinin kullandığı mazottan ÖTV alınmaması da bulunuyor.

Program taslağının yargı alanında delegelerin onayına sunulacak bölümlerinde ise  ''Güçlünün değil hukukun üstünlüğü sağlanacak. Yolsuzlukla etkin, kalıcı ve sürekli mücadele için milletvekili dokunulmazlığı kaldırılacak, dokunulmazlıklara son verilecek. Yolsuzluk dosyaları zaman aşımına uğratılmayacak, halkı dolandıranlar, devleti soyanlar adaletin pençesinden kurtulamayacak. İdari yargıya ve yüksek yargı organlarına  hukukçu başkanlar seçilecek'' ifadelerine yer verildi.