CHP'nin Meclis Başkan adayı Deniz Baykal oldu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal'a Meclis Başkanlığı adaylığı için teklifini iletti. Teklifi kabul eden Baykal, "Seçilirsem tarafsız bir Meclis Başkanı olacağım" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında toplandı. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda, Meclis Başkanı adayının kim olacağı konusu görüşüldü.

Edinilen bilgiye göre, Deniz Baykal'ın adaylığı konusunda mutabakat sağlandı. Toplantı sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da en yaşlı milletvekili olması nedeniyle geçici Meclis Başkanı olan Deniz Baykal'ı makamında ziyaret etti.

Yaklaşık 30 dakika süren görüşmenin ardından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, ''Umarım Baykal'ın geçici başkanlığı kalıcı hale gelir. Milletvekili arkadaşlarımız Baykal'ın Meclis Başkanlığı'na aday olmasını istiyor, ben de bu konuda kendisinden ricada bulundum. Baykal, Meclis Başkanlığı adaylığımızı kabul etti'' dedi.

Baykal da adaylık işlemlerine başladıktan sonra destek için siyasi partileri ziyaret edeceğini söyledi. Baykal, seçilmesi durumunda tarafsız bir Meclis Başkanı olacağını söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir