'Başbakan'a açık çağrıda bulunuyorum'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yıldırım'a çağrıda bulunarak "Gel el ele verelim, şehitler arasındaki ayrımı kaldıralım" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında gündeme dair açıklamada bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satırbaşları şöyle:

Biz teröre karşıyız, açık ve net. Biz lafla söylemiyoruz, inanarak söylüyoruz. Terörle mücadele konusunda ne istiyorlarsa her türlü desteği vereceğimizi söyledik. Partimizden, parlamentodan ne istiyorsunuz terör için? Bitiremiyorlar, çünkü Türkiye’yi yönetemiyorlar.

Geçen hafta burada şehitler arasında ayrılık gayrılık olmasın dedim. Şehitler bizim onurumuzdur. 15 Temmuz şehitleri ve diğer şehitler gibi bir ayrım ihanettir dedim. Arkasından açıklama yaptılar. “Hiçbir ayrım yapmıyoruz” dediler. Milli Savunma Bakanlığı açıklama yaptı. Bal gibi ayrım yapıyorsunuz. Şimdi anlatacağım.

Eğer bir yönetim, ülkeyi yönetenler şehitlerimiz ve gazilerimiz arasında ayrım yapıyorsa o hükümet Türkiye’yi bölen, bölücü bir hükümettir. Şehitler gaziler ayrı tutulur mu? Şehidin anneleri arasında fark var mıdır Allah aşkına? Gencecik evladını toprağa veren bir baba, diğer babadan farklı düşünebilir mi?

“Merak ediyorum yarın havuz medyası ne yazacak”

Başta havuz medyası olmak üzere koro halinde üstümüze saldırdılar. Vay efendim Kılıçdaroğlu yanlış söylüyor. Kılıçdaroğlu ağzından çıkan her lafı ölçüp tartıyor. Şimdi anlatacağım, ama merak ediyorum iktidardan beslenen havuz medyası yarın ne yazacak?

Bunlar ne dediler? Bedelliden elde edilecek gelir şehit ve gazi ailelerine teslim edilecek dediler. Bir kuruşunu dahi teslim etmediler. Bu havuz medyası dediğimiz medya bu konuda tek satır yazdılar mı? Yazmadılar. Çünkü kalemlerini başka yere kiraladılar. Parayla yazıyorlar parayla, vicdanla ahlakla yazmıyorlar. Parayla yazıyorsan sen adam değilsin, gazeteci değilsin.

"Kendi çocuklarını o dağlara, tepelere gönderiyorlar mı?" 

Peki bu Ankara’daki beyler, kendi çocuklarını o dağlara, tepelere gönderiyorlar mı? Askerlik yaptırıyorlar mı? Yaptırmıyorlar.

“Şehit ailelerine 450 bin lira tazminat veriliyor, gazilerin aylığı da 6 bin lira” Yahu insaf, ne 450 bin lira verildi, ne 6 bin lira alan var. Yok öyle bir şey. Bakın ayrımcılığın ölçüsünü söyleyeyim. Nakdi tazminat, terörle mücadele ederken askerin ailesine verilen 87 bin 850 lira. Peki 15 Temmuz şehidinin ailesine verilen 101 bin lira. Bu ayrımcılık değil midir? Buna hangi inanç, ahlak izin verir?

"Kanun teklifi vereceğiz"

Şehitlerimizin yakınları, gazilerimiz el üstünde tutulsun. Biz bunları istiyoruz. Ben bunları istiyorum diye ayrım yapmayın dediğim zaman kıyameti koparıyorlar. Hukukçu bir arkadaşımız var, Muğla vekilimiz var. Şehitler ve gaziler arasındaki farklılığı ortadan kaldırmak için bir kanun teklifini TBMM’ye vereceğiz.

“Yıldırım'a çağrıda bulunuyorum”

Şimdi Binali Yıldırım’a çok açık ve net bir çağrıda bulunuyorum. Başbakanlık koltuğunda oturuyorsun. Şehitliğin ne kadar önemli olduğunu ben de biliyorum sen de biliyorsun.

Gel el ele verelim, biz kanun teklifi hazırladık, siz de hazırlayın. Ortak imza ile parlamentoya getirelim. Şehitler arasındaki ayrımı kaldıralım. Sayın Binali Yıldırım’a çağrıda bulunuyorum. Gelirse başımızın üstüne, gelmezse bunu genel kurula indireceğiz.