CHP'li Tezcan'a silahlı saldırı

Aydın'daki saldırıda ayağından yaralanan Tezcan'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Silahlı saldırıda bulunan şahsın yakalandığı öğrenildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Aydın'da bir restoranda yemek yerken, silahlı saldırıya uğradı. Ayağından yaralanan Tezcan, kaldırıldığı hastanede tedaviye alındı.

Olay, bugün akşam saatlerinde CHP Aydın İl Başkanlığı karşısında meydana geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Cumhuriyet Bayramı ile ilgili bir sergiye katıldıktan sonra partililerle birlikte yemek için bir restorana geçti. Yemek sırasında henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi, silahını çekip tabancayla Tezcan'a ateş etti. Ağağından yaralanan Tezcan, Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim ve Araştrıma Hastanesi'ne kaldırılanak tedaviye alındı.

Saldırgan yakalandı

Olayı gerçekleştiren A.S'nin yakalandığı, A.S'nin yanındaki F.Y'nin de teslim olduğu bildirildi.

Aydın Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, saat 19.00 sıralarında meydana gelen olayla ilgili CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'ın bacağından yaralandığı ve hayati tehlikesinin olmadığı belirtildi.

Tezcan'ın Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi acil bölümüne sevk edilerek tedavisine başlanıldığı kaydedilen açıklamada, "Olayı gerçekleştiren şahsın A.S. olduğu tespit edilmiş, şahıs suç aleti 1 adet ruhsatsız 7.65 mm tabanca ile birlikte Kuşadası ilçesinde yakalanmıştır. Ayrıca saldırı esnasında A.S.’nin yanında bulunan F.Y. de emniyet birimlerine teslim olmuştur." bilgisi aktarıldı.


CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Aydın'a gidecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın silahlı saldırıya uğraması nedeniyle Aydın'a gidecek.

CHP'den yapılan açıklamada, saldırıyla ilgili gelişmeleri yakından takip eden Kılıçdaroğlu'nun, Aydın'a gitme kararı verdiği belirtildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir