Cibuti Cumhurbaşkanı Çankaya Köşkü'nde

Gül, Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştiren Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Ömer Guelleh'i karşıladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA  - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştiren Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Ömer Guelleh'i Çankaya Köşkü'nde resmi törenle karşıladı.

Törende 21 pare top atışı eşliğinde Türkiye ve Cibuti'nin ulusal marşları çalınmasının ardından Guelleh, tören kıtasını selamladı.

Cumhurbaşkanı Gül ile Cibuti Cumhurbaşkanı Guelleh Çankaya Köşkü'nün büyük şeref kapısının önünde tokalaşarak gazetecilere poz verdikten sonra, baş başa ve heyetler arası görüşmelere geçildi.

"Türk kardeşlerimizin arasında olmaktan onur duymaktayız"

Guelleh, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, "Kardeşimiz Sayın Abdullah Gül'ün resmi davetlisi olarak geldik. Burada Türk kardeşlerimizin arasında olmaktan büyük onur duymaktayız" dedi.

Guelleh, temasları çerçevesinde Türk iş adamlarıyla, savunma ve güvenlik konularıyla ilgili yetkililerle de görüşeceklerini bildirdi.

"Cibuti ne yazık ki çok karışık bir bölgede bulunan bir ülke" diyen Guelleh, barış içinde yaşamaya çalışan bir ülke olarak, bölgede barış ve istikrara katkıda bulunmak için çeşitli uluslararası toplantılar düzenlediklerini belirtti.