Çiçek: CHP'nin teklifi akla ziyan

Cemil Çiçek, 35. maddeye işilkin teklifin günü kurtarmak adına yapıldığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, CHP'nin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin İç Hizmet Kanununun 35. maddesinde değişiklik yapılmasına yönelik teklifini, sadece günü kurtarmak adına yapılan girişim olarak nitelendirdi.

Başbakan Yardımcısı Çiçek, Kanal 7'de yayımlanan Başkent Kulisi programında, CHP'nin, Türk Silahları Kuvvetlerinin İç Hizmetler Kanununun 35. maddesinde değişiklik yapılmasına ilişkin teklifi hakkındaki soru üzerine, CHP'nin teklifinin basın yayın organlarınca da ciddiye alınmadığını, manşetlerde yer almadığını söyledi.

CHP'nin teklifini eleştiren Çiçek, ''35. maddeyi kaldırmak bir yana 35. maddeye rahmet okutacak bir düzenleme getiriyor. Yani akla ziyan, sosyal demokrat bir partinin, 2010 yılında, hak ve özgürlükler çağında, demokrasi çağında böyle bir teklifi gündeme getirmesi gerçekten şaşılacak bir şey'' diye konuştu.

CHP'nin siyasette önem taşıdığına inandığını dile getiren Çiçek, ''Türkiye'nin en köklü partisi ama en köklü partisinin de bu kadar verimsiz, bu kadar projesiz olmasını da anlamak mümkün değil. Bu kadar entelektüel birikimi olan insanlar var orada, nasıl oluyor da böyle bir teklifi verebiliyor'' dedi.

CHP'nin yeni yollar üzerinden siyaset yaptığını söyleyen Çiçek, ''Ayaküstü hazırladığı belli bunu, sadece günü kurtarmak adına. Halbuki 35. madde ile değişiklik yetmiyor. Orada en az üç maddede daha ona paralel değişiklik yapmak gerekiyordu, onlarda yapmamışlar. 2, 37. maddede değişiklik gerekiyor. Sadece günü kurtarmak adına. Biz düşünürüz, taşınırız, doğru olan şeyi yaparız'' ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir