Çiçek'ten gruplara itidal çağrısı

Meclis Başkanı Çiçek'in, Genel Kurul’da dün yaşanan yumruklu kavganın ardından, grup başkanvekilleriyle bir araya geldiği toplantıda, HSYK yasa teklifinin birinci bölümünün bugün bitirilmesi, hafta sonu çalışılmaması benimsendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Meclis Genel Kurulu’nda dün yaşanan yumruklu kavganın ardından devreye TBMM Başkanı Cemil Çiçek girdi. Meclis Başkanı saat 10.00’da grup başkanvekilleriyle kahvaltıda bir araya geldi.Toplantıda, HSYK yasa teklifinin birinci bölümünün bugün bitirilmesi, hafta sonu çalışılmaması benimsendi

Yaklaşık bir saat süren toplantıya, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, CHP Grup Başkanvekili  Akif Hamzaçebi, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu ve BDP Grup  Başkanvekili Pervin Buldan katıldı.

Alınan bilgiye göre, toplantıda, HSYK yasa teklifinin görüşmelerinde yaşanan kavgalar ele alındı. Çiçek, gruplara itidal çağrısı yaparak, "Meclis'te yaşanan ve rahatsızlık kaynağı olan kavga ve tartışmaları, grup başkanvekilleriyle sık sık bir araya gelerek önleyelim" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, toplantıda yaşananlardan endişe duyduğunu dile getirdiğini belirterek, "Meclis'te bu şekilde, bu tip bir yönetim tarzı olursa kavga kaçınılmaz olacak. Bundan kaçınmak lazım" dediğini ifade etti.  

Toplantıda, HSYK yasa teklifinin birinci bölümünün bugün bitirilmesi, Meclis'in daha önce alınan karara rağmen çalışmaması, görüşmelere 28 Ocak Salı günü devam edilmesi benimsendi.

İkinci bir görüşme daha gerçekleşti

Öğleden sonra tekrar grup başkanvekilleri ile bir araya gelen Çiçek, grup başkanvekillerine, "Anayasa değişikliğini bir daha tezekkür etseniz iyi olur. HSYK'nın kalan maddelerinde uzlaşma sağlanabilir mi?" dedi.  

Çiçek, TBMM Genel Kurulu'nda yaşanan sorunlarla ilgili olarak haftaya grup başkanvekilleriyle bir araya gelecek. Yaşanan sorunlarla ilgili bir liste, 28 Ocak Salı gününe kadar gruplara gönderilecek. 

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi,  AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın Anayasa değişikliği konusunda çağrısının kendilerine ulaşmadığını  söyledi.  

Hamzaçebi, haftaya salı günü "Torba Kanunu Tasarısı"nın TBMM Genel Kurulu'na geleceğini söyledi.  

 

Bu konularda ilginizi çekebilir