Çiftçi termik santral kuracak

Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Konuk, enerji alanında yatırım yapmayı düşündüklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KONYA - PANKOBİRLİK Genel Başkanı, Anadolu Birlik (AB) Holding ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, 2 milyar dolarlık bir termik santral kurmayı planladıklarını söyledi.

Konuk, "Konya Şeker ve AB Holding'in Ulusal Basınla Buluşma Toplantısı"nda Konya Şeker tesislerinde gazetecilerle buluştu.

Konuk, Konya Şeker Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin ortakları ve sermaye yapısı itibariyle bir çiftçi kuruluşu olduğunu belirtti.

Enerji alanında yatırım yapmayı düşündüklerini de bildiren Konuk, şöyle devam etti:

"Türkiye enerjisinin büyük bir kısmını doğalgazdan elde ediyor. Bugün dünyanın bir çok ülkesinde enerji yüzde 50'den fazlasında kömürden elde ediliyor. 'Siz kömürü yakmayın çevreyi kirletiyorsunuz' derler kendileri de kömürden enerji üretirler. Hem dışarıya bağımlılık hem de yüksek maliyetli olmasından dolayı bu yönde çalışmalarımız var. Kömür stratejik olmasına rağmen ne hikmetse Türkiye kömürden enerji üretiminde çok geç kalmıştır. Enerjide yeterlilik önemli. Türkiye'nin yer altı gaz rezervi şu ana kadar bilinen ve bulunanlar çok yetersiz.

Kömürden şu anda 20'nin üzerinde termik santrali var. Tarımsal sanayi, enerji içinde olduğumuz bir iş, önceliğimiz bildiğimiz iş olacak. Hedefimiz Türkiye'deki tarımsal üretimin sınaileşmesindeki açığı kapatmak için çalışıyoruz. Konya Şeker olarak kendi enerjimizi kendimiz üretiyoruz. Bu noktada 2 milyar dolarlık bir yatırım olan termik santrali kurmayı planlıyoruz. Ortaklık yapısı oluştu, müracaatlarımızı yaptık. Kömür rezervi havzasını almaya çalışıyoruz. Burada kredi kullanacağız. Yüzde 25-30 özsermayeli bir kuruluş olacak."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir